Hartverwarmend is hier echt op z'n plaats
Carmen de Bruijn werkte jarenlang als bedrijfsjurist en juridische tekstschrijver. In 2011 veranderde haar leven toen ze de diagnose van een auto-immuunziekte kreeg. Sindsdien richt ze zich volledig op haar creatieve kant: schrijven, schilderen en fotograferen. Gewoon Gemma is haar debuutroman. De roman is geïnspireerd op haar overleden zus die door het leven ging met het Williams syndroom (o.a. een licht verstandelijke beperking).
Janne is teleurgesteld in het contact met anderen waardoor ze als kunstenaar vooral op zichzelf leeft. Het contact met de nieuwe buren opent stilaan nieuwe deuren. Vooral Gemma, een vrouw met het Williams syndroom, slaagt erin om het hart van Janne opnieuw open te stellen voor vriendschap.
De auteur schrijft heel rustig waardoor je al snel de sfeer en setting van de roman oppikt. De personages zijn mooi diepgaand uitgewerkt en het verhaal is levendig beschreven. Daardoor kan je je goed inleven in de gedachten en de gevoelens van de personages.
Toch ervaar ik het nooit als zeemzoeterig. Op de één of andere manier slaagt de Bruijn er bijzonder goed in om een mooi en hartverwarmend verhaal te schrijven op een bijzonder aangename wijze. De term hartverwarmend is hier helemaal op z’n plaats!
Een prachtig debuut waarbij ik hoop dat ze blijft schrijven.
Een prachtig debuut waarbij ik hoop dat ze blijft schrijven.