Intieme en kwetsbare eenheid tussen portretten en de begeleidende teksten
Ik had niet verwacht om het nieuwe jaar te starten met het toevoegen van een verborgen parel aan m’n favorietenlijst.
Vijftien portretten, getekend in een persoonlijke unieke stijl, geïnspireerd op oude portretfotografie, telkens vergezeld van een korte tekst die aansluit bij de persoonlijke identiteit van de geportretteerde.
Doorleefd, ingetogen, een diepe fijngevoeligheid voor het wezenlijke van de zoekende mens, zowel wat betreft de illustraties als de begeleidende woorden, met een bijzonder intieme en kwetsbare eenheid tussen beiden. Nooit sentimenteel, vooral origineel.
Toon Tellegen heeft bewezen dat hij nog zoveel meer waard is dan de eeuwige verteller van dierenverhalen. Ingrid Godon zal ik voortaan nauwgezet opvolgen. De combinatie van beide talenten is hier zoveel meer waard dan de som der delen. Zowel de illustraties als de teksten getuigen van een groot inzicht in de menselijke eigenheden en bijzonderheden.