Een ontdekkingstocht naar zelf leren denken
Mohana Van den Kroonenberg is beeldhouwer en schrijver. Ze is eveneens hoofdredacteur van Jong Literair Nederland. De laatste jaren richt ze zich vooral op literatuur voor kinderen.
Karst-Janneke Rogaar is een Nederlands illustrator van kinderboeken. Ze won in 2019 een Zilveren Penseel voor haar tekeningen in het boek ‘Alles is vriendschap’ van Stine Jensen.
Kai moet tijdens de vakantie zes weken logeren bij tante Fee maar deze tante is zo raar waardoor hij hier helemaal geen zin in heeft.
De afbeeldingen kregen vorm in een mix van donkere en drukke tonen. De onrustige en mysterieuze uitstraling sluiten goed aan bij het verhaal, ook al komt het voor mij te druk over.
De tekst is perfect voor jonge lezertjes om zelf te lezen. Het verhaal is goed te volgen en sluit ongetwijfeld aan op hun leefwereld waarin ze op de springplank zitten tussen geloven wat vroeger werd verteld door volwassenen en de ontdekking dat niet alles daarvan klopte, of net andersom. Een ontdekkingstocht naar zelf leren denken. Als volwassen lezer vind ik het een gewoon goed boek, zonder meer.