Dieren met menselijke trekken beoefenen een sport
Edward van de Vendel is een Nederlandse schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken. Zijn werk viel al meermaals in de prijzen.
Dit is een gedichtenbundel rond het thema sport. Elke sport wordt door een dier beoefend waarbij het dier menselijke trekken vertoont. De auteur benadert de sport en het dier op een eigenzinnige kijk en doet dit in z’n typische stijl. Hier en daar wat humor maar eveneens met een mooie boodschap.
Persoonlijk spreekt dit boek me wat minder aan dan de andere boeken van Edward van de Vendel. Sport boeit me sowieso minder en af en toe vroeg ik me af of elk gedicht wel even toegankelijk is voor kinderen. Maar soms zat er echt een pareltje tussen.
Deze dichter kiest meestal voor minder gevoelige thema's maar zijn gedichten zijn origineel en ze bevatten vaak een humoristische toon. Toch zit er meer diepgang in dan je aanvankelijk zou verwachten.