Advertentie

PAS OP: SPOILERS

Ik had al een hele tijd geen kinderboek meer gelezen en besloot te beginnen aan de geheime tuin. Conclusie: ik heb er spijt van. Ondanks dat het boek relatief weinig bladzijdes had (232 blz.), kwam ik er totaal niet doorheen. Er gebeurde veel te weinig naar m'n zin. De verhaallijn was matig en vrij voorspelbaar. Oké, vooruit, dat Mary Colin ontdekte, dat had ik niet meteen verwacht, maar je kon er je geld op inzetten dat ze hem mee zou nemen naar de tuin én dat hij zich op miraculeuze wijze beter zou voelen. Ook de omslag in het gedrag van zijn vader kwam nogal uit de lucht vallen. 'Ineens voelde hij zich anders, beter'. I don't buy it...
Even had ik hoop dat er iets zou gebeuren toen Ben Weatherstaff het drietal ontdekte in de geheime tuin. Ik hoopte op een mooie omslag in de sfeer van het verhaal: de tuin werd nog strenger afgesloten, het drietal kreeg straf, een verbod om elkaar niet meer te mogen zien. Nee, helaas. De tuinman werd binnen no-time omgepraat en meteen was alles weer goed.
Ik begrijp dat het verhaal voor kinderen heel interessant is, ook omdat kinderen een enorm levendige fantasie hebben (vaak meer dan volwassenen) en dat ze daardoor helemaal op kunnen gaan in het verhaal. Ik denk dat er veel meer uitgehaald kon worden - betreft de verhaallijn, betreft de locaties (wat voor geheimen hebben de kamers in het huis?) en de personages.
Twee sterren voor De Geheime Tuin.

Reacties op: De Geheime Tuin

153
De geheime tuin - Frances Hodgson Burnet
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50
E-book prijsvergelijker