Lekkere kerst feelgood!
Maartje kijkt er al het hele jaar naar uit, de kerstperiode met als kers op de taart het kerstdiner bij haar op school. Om het de kinderen naar hun zin te maken rent ze de benen onder haar kont uit om het kerstdiner in goede banen te leiden, maar helaas helpt haar collega Benjamin, die ook lid is van de kerstwerkgroep, niet echt mee. Hij lijkt zelfs een hekel te hebben aan kerst. Maartje is dan ook blij dat ze in de kerstvakantie lekker op bezoek gaat bij haar beste vriendin Pleun. Weg van collega… Maar laat hem nou juist degene zijn die ze tegenkomt! Hier heeft ze natuurlijk helemaal geen zin in!
Wat een heerlijk herkenbaar tussendoortje. Als juf weet ik er alles van hoe speciaal het kerstdiner is op school en dat je als kleuterjuf (ik ben zelf een echte bovenbouw juf, ik snap je Benjamin!) handen te kort komt tijdens dit diner, maar dat de tevreden snoetjes alles goed maken.
De lieve Maartje die we nog kennen uit Pluk de dag, krijgt nu haar eigen verhaal. Deze lieve meid mist haar beste vriendin enorm en wat heerlijk dat ze samen kerst gaan vieren. De knusheid straalt ervan af, de straatjes, de kerstfilm, de kerstpubquiz, je komt helemaal in de kerstmood. De kerstsfeer is dus sterk aanwezig.
De spanning tussen Benjamin en Maartje voel je vanaf het eerste moment wel al ergens, en hoe deze langzaam opbouwt is perfect voor dit tussendoortje. Daarnaast brengt Simoné ook lekker wat humor in het verhaal en dat maakt dat het verhaal vlot leest. De leuke personages, de directe dialogen en de soms ongemakkelijke situaties maken van de K van kerst een sfeervol tussendoortje waarvan je lekker geniet wanneer je op een winterse dag lekker op de bank zit met een warm drankje.