De laatste zeven

Marieke Leest 09 juni 2025
Maud werkt in een mortuarium als er plots een nieuwe overledene binnengebracht wordt waar iedereen vreemd over doet. Op de koop toe beslist haar baas om het mortuarium zelfs tijdelijk te verhuren is is ze tijdens die periode niet welkom. Maar Maud woont boven het mortuarium en is heel nieuwsgierig wat er gebeurt. Er lopen steeds vreemde mannen in en uit en af en toe komt er een lijkwagen aan met weer een nieuw lichaam mee wordt binnengebracht. Maud gaat stiekem kijken en schrikt met wat ze er aan treft. Haar scherpzinnigheid mbt overleden mensen maken dat ze bepaalde dingen ziet die anderen wel eens zouden missen.

Omdat ze verder weinig om handen heeft, schrijft ze zich in op een dating site. Ze wil haar zoon een stabiele thuissituatie bieden en denkt dat een man in haar leven daartoe zou kunnen bijdragen. Ze heeft meteen raak bij twee heel verschillende mannen die haar kunnen raken met hun woorden. Ze raakt helemaal in de ban van de twee mannen.

Vanaf het begin slaagt de auteur erin om de spanning goed op te bouwen. Door de geheimzinnigheid en ongure personages wordt je meteen benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt onder het appartement van Maud.

De schrijfstijl is vlot, mysterieus en beeldend. De auteur geeft duidelijk slechts prijs wat ze wil weggeven en de lezer moet geduldig wachten op meer. Een aantal wendingen geeft het verhaal een richting die ik niet had verwacht. Tegen het einde had ik het wel uitgedokterd maar qua spanning is er zeker geen gebrek! Ook de personages Maud en Pieter zijn heel leuk om over te lezen.

Ik had geen idee dat er al meerdere delen rond Maud bestonden. Ik moet ook zeggen dat ik dit niet had gemist. Het verhaal is zeker als standalone te lezen. Maar ik ben nu uiteraard wel benieuwd naar meer!

Meer recensies van Marieke Leest