Oude wonden
Dit verhaal lezen we vanuit het perspectief van Adam, die als escort werkt. Als hij op een dag een nieuwe klant ontmoet, Mathias Lybeer onstaat er tussen de beide mannen een vreemde band. Ze spreken vaker af, op professionele basis en hij ontdekt dat Lybeer iets van plan is, wellicht iets dat het daglicht niet mag zien en deelt zijn zorgen met een jeugdvriendin waar hij nog steeds veel contact mee heeft.
In een tweede verhaallijn krijgt Adam te horen dat zijn moeder verongelukt is. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Adam moet het huis van zijn moeder opruimen en hij ontdekt er dingen uit zijn verleden.
Beide verhaallijnen lopen mooi door elkaar en triggeren de lezer om verder te lezen. Omdat je het verhaal enkel door de ogen van Adam leest, weet je als lezer ook enkel dezelfde info die het hoofdpersonage zelf te weten komt. Geleidelijk aan wordt de puzzel gelegd.
Yves Peirsman heeft een leuke vlotte vertelstijl en je wordt ondergedompeld in het leven van een escort die weggetrokken is uit zijn bekrompen geboortedorp om zijn geluk te beproeven in de grootstad, Brussel.
Verwacht in deze misdaadroman geen heftige actiescenes of bloederige moorden maar toch loopt er een bepaalde mysterieuze spanning doorheen het verhaal die de lezer aan het boek gekluisterd houdt. De personages worden ook heel goed uitgewerkt. De term ‘misdaadroman’ is hier dus zeker op zijn plaats, eerder dan een thriller.
Ik heb heel erg genoten van dit boek! Ook het debuut van Yves Peirsman staat nu alvast ook op mijn wenslijstje! Dit is zeker een auteur waar ik nog meer van wil lezen.