spannend en meeslepend

Maritaleest Maritaleest
13 apr 2024

Beknopte inhoud
Duitsland. Kort na mekaar worden vijf jagers aangevallen door een enorme roofvogel. Aan de grootte van de klauwen te oordelen gaat het om een dier dat niet in Europa voorkomt. De politie neemt de zaak aanvankelijk niet ernstig, ze geloven niet dat deze aanvallen door mensen aangestuurd worden. Daarom vraagt de voorzitter van het Landesjagdverband aan de privédetectives, Norbert Reichertz en Jonas Keller, om de zaak uit te spitten.
Intussen ontsnapt Dragan Zorko, lid van de Kroatische maffia, uit de gevangenis. Hij zweert wraak te zullen nemen op degenen die zijn leermeester, Slavomir Tadic, vermoordden. Zadic werd vermoord door Sanja Rusic, samen met Jonas Keller. Tadic en Zorko waren betrokken bij de moord op de ouders, broer en zusje van Jonas.
Nu Zorko ontsnapt is uit de gevangenis vrezen Jonas en Sanja voor hun leven en voor dat van hun geliefden.

Over het boek
Toen ik ‘Prooi’ van Dirk Debeys begon te lezen had ik aanvankelijk het gevoel dat dit boek mij niet zou liggen. Echter, eens ik in het verhaal zat en de personages beter begon te kennen, werd ik als een wervelwind meegesleurd in het verhaal. Niet alleen de spanning in het boek spraken mij aan, ook de emoties van de personages zijn een belangrijke factor om je betrokken te voelen bij het verhaal. Vooral bij Jonas en Emma krijg je het gevoel ze echt te kennen.
‘Prooi’ is op een eenvoudige en duidelijke manier opgebouwd. Dit maakt dat het boek heel vlot leesbaar is. Dirk Debeys verwerkt in deze thriller twee verhaallijnen. Bij elk van hen is Jonas Keller de spilfiguur. Ondanks deze twee verhaallijnen komt het geheel zeker niet verwarrend over. Integendeel, het zorgt voor afwisseling en nog meer spanning. Beide verhaallijnen zijn zeer origineel.
Het slot is verrassend en de beslissing die Jonas uiteindelijk neemt, zet aan tot nadenken over gerechtigheid.

Algemene informatie
ISBN: 978 94 6337 600 6