De smulpaap ontwaakt

Lekker vies, 'het verhaal van onze smaak in 54 ingrediënten en gerechten' is een heerlijk boek om in te grasduinen, bijten en te proeven. Het boek nodigt ook uit om de eigen ervaringen met smaken en voorkeur voor gerechten te toetsen aan wat de schrijfster over de diverse gerechten vertelt. Boeiend zijn de verhalen over personen, de tafelmanieren, de historie van het omgaan met het bereiden van gerechten. Ook staan er recepten in dit
volle boek. Lekker vies, het is ook alom aanraken, proeven, ruiken, snuiven van 54 gerechten en al die gerechten die je zelf op tafel zet en niet in het boek staan. Een bewustwording over eten en gewoontes, en een nieuwe persoonlijke kijk op smaak. Na het lezen van dit heerlijke boek stelde ik me de vraag waar dit boek nu neer te zetten: op de kookboekenplank in de keuken, in de boekenkast. Het wordt de keukenboekenplank alleen al om nog eens wat gerechten na te zoeken, recepten maken, en het nog eens herlezen van de mooie verhalen ze voorlezen aan bezoek, het erover hebben en plezier erom hebben. Ik kreeg trek van dit boek, blijvende trek, lekkere en heerlijke trek. Een dikke vette aanrader. Wat een feest is Lekker vies!

Meer recensies van Marjan Kloosterman