Advertentie
    Marjan van Druenen Hebban Recensent

Waarom voel ik mijzelf eenzaam terwijl ik omringd ben door anderen, waarom moet ik lijden, waarom voel ik een leegte, waarom…?

Door na te denken over de zin van ons bestaan, te zoeken naar méér in dit leven en zichzelf vragen te stellen werd huisarts Céline Peters-de Hoog uitgedaagd om meer vanuit haar essentie te gaan leven. Wat dit betekent vertelt zij in 'Van hoofd naar hart, leven voorbij dualiteit'.

Haar zielenvraag in dit leven: ‘hoe kan ik 2 uitersten met elkaar rijmen?’ verwijst naar de ellende èn naar de schoonheid die ze zag en ervoer in deze wereld. De korte hoofdstukjes geven inzicht in haar transformatieproces. Tegelijkertijd zijn het heldere lessen in non-dualistisch leven, waarheden waarbij onze kijk op hoe we denken en handelen in een ander perspectief wordt gezet. Nog niet eerder werd op zo’n geruststellende manier geschreven over zeer essentiële onderwerpen.

Ons is systematisch aangeleerd om naar verschillen te kijken. Je zou niet weten wat muziek is als je dit constant zou horen. Vrijheid bestaat niet zonder beperking. Zonder donker herken je geen licht. Met dit soort voorbeelden maakt de auteur dualiteit inzichtelijk en toont aan dat het één niet zonder het ander kan bestaan. Wij komen van een plek waar er geen onderscheid of afscheiding was: een plek van eenheid, het oneindige universum, God, verbondenheid, liefde. Daar is alles licht en liefde en er bestaat geen pijn of lijden. Dat kan een gevoel van heimwee of eenzaamheid geven, terwijl je genoeg mensen om je heen hebt.

Maar er is een oplossing voor het lijden dat we in dit leven ervaren. Dit boek helpt om lijden te gebruiken en het vervolgens te accepteren en te overstijgen. Wat levert het op? Je hartbewustzijn zal geopend worden. Wanneer je vanuit dit bewustzijn (ook wel zielenbewustzijn) leeft, kun je kijken zonder oordeel, vanuit een hartperspectief in plaats vanuit een egoperspectief. De focus verleggen van dualiteit naar eenheid. En ja, daar moet je wel wat voor doen: patronen in jezelf doorbreken. Meditatie helpt daarbij; het opent ons hartbewustzijn.

‘Staak het verzet, verwelkom lijden als groei’, adviseert Peters-de Hoog. Ze is de lezer zeer behulpzaam in het laten zien wat dit oplevert. Hoewel voor sommigen een lastige stelling, is alles in je leven op een bepaald niveau door jezelf gecreëerd. Ook het waarom wordt met het doorleven van dit boek duidelijk.

'Van hoofd naar hart' is een geslaagde, dagelijkse handleiding voor waarachtig leven.

Reacties op: Handleiding waarachtig leven

2
Van hoofd naar hart - Celine Peters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,90
E-book prijsvergelijker