Spannend tot op het laatste moment
Wat een spannend boek is dit! De vertaling leest erg aangenaam en de schrijfstijl is vlot.
Ik kon het boek echt moeilijk wegleggen. Het begin vond ik een beetje vreemd, maar dat gevoel had ik ook bij een ander boek dat ik van Colleen Hoover al deels gelezen heb, dus misschien is dat gewoon iets typisch. Dat is ook helemaal niet erg, al kwam ik al snel met theorieën over wat dat begin met de rest te maken zou kunnen hebben. Daardoor was ik tot ongeveer halverwege veel minder bezig met nadenken over het plot en de personages.
De personages vond ik in het algemeen goed uitgewerkt, vooral dan de drie belangrijkste: Lowen, Jeremy en Verity. Zij zijn ook erg interessant. Het is geschreven in de eerste persoon uit Lowens perspectief, wat soms misschien een vertekend beeld kan geven. Verity leren we bijvoorbeeld vooral kennen door haar autobiografie en door de ogen van Lowen, wat het moeilijker, zo niet onmogelijk, maakt om haar echt te doorgronden. Voor Jeremy geldt een beetje hetzelfde: het beeld dat we van hem krijgen, wordt ook gevormd door Verity en Lowen, maar er zijn wel meer acties en uitspraken die zijn karakter duidelijker tonen.
Het verhaal is heel intrigerend. Ik vond het superspannend en meeslepend. Sommige gebeurtenissen waren ook een beetje (of gewoon heel) creepy. Het was niet zo erg dat ik er niet van kon slapen, maar ik kreeg er wel af en toe kippenvel of een onaangenaam gevoel van. Tijdens het lezen zat ik echt op het puntje van mijn stoel: ik wilde weten wat er gebeurde, hoe het zou verdergaan en hoe het zou eindigen. Vaak ben ik zelfs redelijk goed in het voorspellen van eindes, maar hier zat een plottwist aan die ik écht niet zag aankomen.
De Waarheid is dus een steengoede thriller met sterke personages, een goed plot en een heerlijke twist aan het einde. De schrijfstijl en vertaling zijn super en het weet je echt mee te slepen. Kortom: dit boek wil je zeker lezen!
Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar. Dat heeft mijn mening op geen enkele manier beïnvloed.