Wij kijken nu al uit naar deel 4
Het derde schooljaar van ruiterschool de Horst draait om de Chaosproeven. Er vinden vier proeven plaats waarin de uitvliegers (derdejaars) een zonnewendesteen moeten zien te bemachtigen. Hebben ze aan het einde van het schooljaar vier stenen (van ieder element één) dan mogen ze door naar het volgende jaar. Lukt dat niet, worden ze tot nomaden verklaard en moeten ze de Horst verlaten. Skandar zal zijn hele opleiding af moeten maken, voordat er weer geestvechters worden toegelaten. Dat hoorde bij zijn eerder gemaakte deal met Aspen McGrath de vorige Commodore der Chaos. De verantwoordelijkheid om de geestmagie terug naar het Eiland te brengen rust dus op zijn jonge schouders.
Maar ondertussen zijn de eenhoorneieren voor de komende dertien jaar uit de Bron gestolen. Dat betekent dat een hele generatie eenhoornruiters verloren gaat… Daarnaast is Skandar veel met zijn zus Kenna bezig. Zij is eindelijk in de Horst, maar niet zoals Skandar gehoopt had: ze heeft een onnatuurlijke band met een wilde eenhoorn. Daardoor is haar toekomst onzeker. Mag ze wel in de Horst blijven?
Uiteindelijk staat Skandar voor een moeilijke keuze: kiest hij om er alles aan te doen om de Chaosproeven te winnen en samen met zijn fantastische viertal het volgende jaar te halen of wil hij bij zijn zus blijven waar hij vroeger al zijn dromen mee deelde?
Dit deel is wederom zo spannend! Ik kon niet stoppen met lezen en had het boek, ondanks de ruim 470 blz., zó uit! De serie doet me een beetje denken aan Harry Potter: de magie, een speciale school, de vervelende kinderen uit de klas, de grote problemen waar het Eiland ieder jaar mee te maken krijgt en de vrienden- groep die de raadsels probeert te achterhalen. Maar het speelt zich af in een geheel eigen wereld. Dus…
Wanneer wordt deze geweldige serie verfilmd?