Poezie in romanvorm
De A van Asta is pure poëzie in boekvorm. Het verhaal ontvouwt zich in fragmenten en scherven die samen de puberjaren schetsen van twee hartsvriendinnen en een jongen, August. Wat begint als een openbaring van Asta aan haar vriendin, groeit uit tot een geheel dat zowel direct als prachtig verwoord is. Denk kunstenaarschap, geheimen. Denk ook heel veel lege ruimten, spaties en enters.
Op vrijwel elke pagina valt er een zin te ontdekken die voelt als een klein cadeau voor de lezer. Terwijl je deze cadeautjes één voor één uitpakt, ontvouwt zich een verhaal waarvan je steeds verder het einde wilt vinden.
De schrijfstijl is onorthodox en eigenzinnig, maar juist daardoor verfrissend. En ondanks die poëtische vorm is er een duidelijke opbouw naar een climax. Een verhaal dat hard en intens is, maar tegelijk schittert door zijn taal.
Een geslaagde roman die ik zonder twijfel vijf sterren geef.
Een geslaagde roman die ik zonder twijfel vijf sterren geef.