Inside story over Cliffrock Castle: ‘Subtle, mind you, not the Dutch Style’

Mieke Scheveningen 13 augustus 2020
Verrassend levensechte belevenissen van de Hollandse Josephine Rombouts als housekeeper van Cliffrock Castle, een kasteel in Schotland, en later als personal assistent van de kasteelvrouw. Eerder hield ze dagboeken bij, maar wat ze op haar werk allemaal voor eigenaardigs tegenkwam maakte het meer dan waard om het verhalend in een boek uit te geven. Het boek is een feuilleton geworden van opeenvolgende stukjes over diverse onderwerpen. Op deze manier krijg je een steeds beter beeld van haar vreemde leven op het landgoed en haar werk op het kasteel. Josephine kan heerlijk schrijven en ze burgert je in. Of ze haar verhalen uit haar duim gezogen of wat aangedikt of juist echt waar heeft meegemaakt, het maakt mij niet uit. Cliffrock Castle is het eerste deel. Deel twee heet: Terug naar Cliffrock Castle. September 2020 (volgende maand) komt deel drie uit: De weg naar Cliffrock Castle, waarin Josephine onthult hoe ze zo in de Schotse Hooglanden terecht is gekomen.

Meer recensies van Mieke Scheveningen