Spannend verhaal
De Russische officier, Mikhail Kuznetsov, keert na een mislukte aanval op het eiland Aland, met hangende pootjes terug naar Rusland. Daar bedenkt hij opnieuw een plan om het eiland Aland bij Rusland te voegen, daar waar het in de ogen van de Russen hoort. Doordat zijn plan mislukt is, is hij in Rusland gedegradeerd en zint hij op wraak op de personen die hem dwars zaten. Daarop worden Eeva en haar team ingeschakeld om onderzoek te doen naar de gebeurtenissen.
Aland Wraak is het tweede deel van de serie Jacob Noordland en kan prima los gelezen worden. Wel denk ik dat bij het lezen van het eerste deel, je de omgeving en karakters nog beter kan verbeelden. De auteur heeft gekozen om een heerlijk verschillende groep van personages op te nemen in verhaal, die hij goed heeft neergezet. De personages leer je kennen door een beeld te schetsen van hun gedachten en hun levens tot nu toe. Dit doet hij door de verschillende personages aan het woord te laten. Waarbij ook de locatie wisselt. Dit doet hij door bij het hoofdstuk aan te geven wie, waar en wanneer.
Het boek is opgedeeld in 4 delen, die meer een opsplitsing betekent in de gebeurtenissen dan een andere tijdsindeling. Handig is wel het kaartje van Aland voor in het boek. Qua spanning heeft de auteur het goed opgebouwd, hij begint met een spannende proloog waardoor hij gelijk de interesse heeft aangewakkerd. Deze spanning wordt gedurende het hele verhaal verder opgebouwd. Het wordt nergens saai, door de vele gebeurtenissen.
Het einde en het plot was goed bedacht en ook goed uitgewerkt. Ik heb zelf het eerste deel niet gelezen, maar gezien het feit dat ik van dit deel heb genoten wil ik deel 1 nog wel lezen. En mocht die er komen de andere delen ook.