Leuk en onderhoudend verhaal!
Ilona Wachters is bibliothecaris en wordt vanwege een alarm opgeroepen om naar de bibiliotheek te komen. Daar aangekomen vindt ze het lichaam van een dode man. Ilona is nieuwsgierig aangelegd en ook haar voor liefde voor boeken, zorgen ervoor dat Ilona haar eigen onderzoek opstart. Ondanks de waarschuwen kan Ilona haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Als een echte Miss Marple speurt ze alle sporen na, gaat het Ilona lukken om de waarheid naar boven te halen?
Het verhaal is leuk om te lezen, de schrijfstijl en het taalgebruik zijn prettig. Overigens is het boek onderdeel van een serie; de Ilona Wachters serie. Maar je kan hem prima los lezen, ik heb het eerste deel ook niet gelezen.
In het boek leer je Ilona kennen en haar vrienden en buurman. Ramon is haar beste vriend en Sjoerd de ietwat amicale buurman. Daarbij zijn er nog aardig wat andere personages die belangrijk zijn voor het verhaal. Soms vond ik dat wel lastig om te onthouden wie nou wie is. En doordat het lijk gelijk gevonden wordt, kun je gelijk met Ilona meespeuren. Daarbij probeerde ik ook voor Miss Marple te spelen en steeds te bedenken wie het nou had gedaan. Dan dacht ik weet het is buurman Sjoerd, want die was heel irritant. Maar werd er weer een nieuwe aanwijzing gevonden en veranderde weer alles.
Het is een grappig verhaal en je leest het ook zo weg. Soms was er naar mijn gevoel iets te veel toeval en geluk in het spel, maar toch bleef het je aandacht houden. De auteur heeft mij toch nog het meest verrast met de ontknoping van het verhaal, hoewel ik hem ook al wel een beetje vermoedde. Leuk en onderhoudend verhaal!