Sterk plot
Antwerpen wordt opgeschrikt door een aantal moorden. Het politiecorps, onder leiding van Vercammen probeert te achterhalen wat het motief is van deze moorden en wie ze pleegt. Dit terwijl onderzoeksrechter Vandersmissen het team continue vraagt om een update.
Alex Dubois is een scherpschutter die heel erg worstelt met zijn verleden. Hij loopt bij een psychiater maar ondertussen is hij nog volop aan het werk.
Het boek begint met een proloog waarin we kennismaken met Alex Dubois en zijn verleden. Daardoor kun je je gelijk een beetje een voorstelling maken van de verschrikkingen die Alex heeft moeten meemaken. Vervolgens maken we kennis met het politiecorps die geroepen zijn naar een plaats delict. Er is een lijk gevonden. Hier leren we het team kennen die de moord zullen onderzoeken. Hierdoor kreeg je gelijk best veel namen die je moest onthouden, wat mij niet heel goed afging. Wat mede werd veroorzaakt door het beperkte kenmerkende details die bij de personages horen en de voor mij wat moeilijk te onthouden namen.
Gedurende het hele boek worden de hoofdstukken afgewisseld tussen verschillende personages en plekken. Zoals Alex die bij de psycholoog is, of het politiecorps die bezig is om de zaak te onderzoeken. Daardoor is er steeds een mooie afwisseling die steeds een beetje meer onthuld en ook krijg je als lezer steeds van alle vlakken het verhaal verteld.
De verhaallijn is mooi uitgedacht en het plot is zeer sterk. Zelf kon ik het niet altijd volgen, wat mede veroorzaakt werd door de vele details van bedrijfsvoeren en de vele zijlijntjes die er ook mee te maken hadden. De personages bleven voor mij wat vlak, wat misschien komt doordat dit het zesde deel is van een serie. Waardoor ik mij kan voorstellen dat ze dan misschien wel duidelijker zijn. Het verhaal is zeker niet spannend maar het plot was ijzersterk. Zeker ook omdat je dan begrijp hoe al die zijlijnen samen komen.
3.5 ster