Heerlijk vervolg

Readingwithmissmir Readingwithmissmir
13 apr 2023

Voor de leesclub van de boekenreizigers mocht ik het boek Schotse liefde van Marianne Hoogstraten lezen. Dit is het tweede deel uit de serie “De Lady's van Carnoch Castle” en is eerder uitgebracht onder het pseudoniem Lexie Scott.

Davine en Shona MacBride hebben recentelijk hun intrek genomen in het kasteel van hun clan. Hiervoor woonden de lady’s in Londen, maar na het overlijden van hun moeder hebben ze besloten om de high society achter zich te laten. Hun bewoning van het kasteel valt niet bij iedereen in goede aarde. De naastgelegen clan, de MacKinseys zien de dames als bedreiging. Dit omdat de clan MacKinsey bankroet is en dit niet wil toegeven.

In het boek worden wel situaties herhaald uit het eerste deel, zodat je het tweede deel wel los zou kunnen lezen. Maar je beleeft en snapt het verhaal wel beter en anders als je eerst deel een zou lezen. Je hebt dan al een beter beeld bij de karakters en zal dan ook beter begrijpen wat er aan de hand is tussen personages. Daarnaast krijgen ze ook nog weer een verder verdieping en zullen sommigen zich toch anders gedragen dan je had verwacht.

Ook in dit deel zijn er de nodige perikelen tussen de omliggende clans en de lady’s van Carnoch Castle. Maar een aantal onverwachte gebeurtenissen zorgt ervoor dat andere zaken veel belangrijker zijn. Zullen er nieuwe koppels ontstaan of blijven ze elkaar negeren en het elkaar moeilijk maken? Het boek heeft hier ook weer de nodige verwachte gebeurtenissen, maar het leest lekker. De drama in het verhaal is niet al te erg, echter wel genoeg om als lezer je aandacht er bij te houden. Gelukkig heeft Marianne ook nog een derde deel geschreven waarin we het einde kunnen beleven van deze trilogie.

Meer recensies van Readingwithmissmir