Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Bloedstollend spannend

MRoe 18 september 2023
De stalker in de nacht is de tweede thriller na Het meisje in het ijs van Robert Bryndza met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol. Net als zijn voorganger is dit boek een gevaar voor je nachtrust. Vanwege de spanning, die integer wordt opgebouwd en je haast verslaafd aan het boek maakt. Bryndza weet zijn personages doeltreffend te beschrijven. Het valt wel op dat er bij vrijwel alle inspecteurs in thrillers ergens een defect zit. Ofwel zijn ze verslaafd aan drank, ze kennen onverwachte uitspattingen, zijn op een of andere manier beschadigd, nors, knorrig etc. Foster is geen uitzondering met haar gewetensnood na de dood van collega's en vriend in een door haar geleide actie. Het maakt haar ook een doordouwer, onverbiddelijk persoon die afgaat op haar -vaak terechte- intuitie. Het verhaal op zich is simpel: een gestoord persoon vermoord een huisarts, daarna een tv presentator en tenslotte een schrijver. Het profiel van de massamoordenaar -waar men eerst volkomen mis tastte- wordt steeds duidelijker. De dader dringt ook het persoonlijke leven van Foster binnen, maar heeft het niet direct op haar voorzien. Ontwikkelingen en ego-strijd op het bureau maakt het er voor Foster niet makkelijker op om de dader te lokaliseren. In feite illegaal (buiten dienst) komt de ontknoping. Je ziet het aankomen, maar het is heel knap van Bryndza dat hij het tot de laatste bladzijde bloedstollend spannend weet te houden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van MRoe

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.