Echte detective
Joke De Meyer- Dodelijk Spiritisme
Dit verhaal neemt je mee, naar een oud familie-huis. Een huis met een geschiedenis, maar het schijnt er ook te spoken.
Virginie erft het huis en wil er gaan wonen. Maar meteen op haar eerste dag, loopt het uit de hand. Er wordt een lijk gevonden op het landgoed. Niemand lijkt er iets van af te weten, dit was niet het eerste slachtoffer. Doen de geesten het? Is Virginie niet welkom? Of zit er een wraakzuchtig familie lid achter?
Het leest vrij vlot. Je komt wel wat Vlaams klinkende uitspraken tegen,zo nu en dan. Deze kun je opzoeken of zelf invullen. Het heeft zijn charme.
Het is geen horror, meer een misdaadthriller op de Agatha Christie en Baantjer manier. En als er een butler was, dan zou je hem als de dader zien. Je kunt meedenken als een detective. Helaas had ik vrij snel door wie de dader was. Maar dat kan ook geluk zijn, ik zit er namelijk bijna altijd naast. Nu niet.
Er staat veel dialoog in, ze,praten behoorlijk veel. Het is niet echt super spannend, maar juist mysterieus. Je wilt deze zaak ook oplossen.
Er zit een spiritueel tintje aan, maar dat is maar een klein beetje. Veel personages, die Je allemaal in de gaten moet houden.
Ik geef het boek 3,5 sterren. Cijfer:7