Echte SF met een energieke boost!
Helena (Leen) voelt zich pas weer zichzelf als Mica weer terug in haar leven komt. Hij vult het gat wat in haar hart en ziel zit weer op. Mica komt alleen niet van onze planeet, maar uit een andere dimensie: Experiaan. Als hij dan eindelijk weer opduikt, komt ze erachter dat hij niet is, wie ze dacht dat hij was. Zijn leger valt namelijk Amerika aan, maar om een goede reden volgens Mica. Ze zijn zijn dimensie binnengedrongen om grondstoffen te bemachtigen. Dit kan hij niet accepteren. Mica staat aan de leiding van het leger wat naar Aarde komt om te onderhandelen. Leen wordt gevraagd om te helpen met de onderhandelingen. Het speelt zich in Nederland af, grotendeels in Amsterdam. Wat het ook een stuk echter maakt. Je kunt de plaatsen voor je zien.
Leen heeft het er maar moeilijk mee, moet ze aan de kant van de mensen op Aarde staan, of voor Experiaan kiezen? En de tijd tikt door, ze moet een keuze maken. Mica doet dingen die ze niet kan goedkeuren. Hij houdt ook nog eens veel dingen achter voor haar. Ondertussen gebruikt Mica zijn energie om mensen te laten doen wat hij wil of om ze te straffen. De energie tussen Mica en Leen is licht ontvlambaar. Het verhaal gaat ook over energie en hoe de mensen van Experiaan dat gebruiken. Echt heel bijzonder bedacht. En ik moet zeggen de mensheid maakt overal een potje van, dus ik zie het misschien ook nog weleens in het echt gebeuren. Als de mensheid erachter zou komen dat er een andere dimensie bestaat. Dan willen we daar ook heen om grondstoffen te halen.
Het is een verhaal over het beschermen van een andere dimensie en speelt zich af op aarde.
Het is een echt SF verhaal met een romantisch tintje. Leen is namelijk smoorverliefd op Mica.
Of de mensen op aarde nog te redden zijn, daar moet je zelf achterkomen in dit boek. Leen moet echt keuzes maken. Ik moest er even in komen in het verhaal, maar dat heb ik altijd met SF. Ik moet even bekend raken met de wereld. Dat is echt heel persoonlijk. Ik heb geen sterren in mijn hoofd maar het cijfer 7. Ik denk dat het omgerekend op 3,5 sterren zo ongeveer uitkomt.;-)