Wat een geweldig boek over een ijzersterke vrouw.

nathieleest 15 juli 2025

Met Verloren, het derde deel in de “Florida Crime serie”, levert Willow Rose opnieuw een ijzersterke thriller af. Een boek dat je in één ruk uitleest.

Rechercheur Billie Ann Wilde staat wederom centraal en wat blijft zij een ongelooflijk intrigerend personage. Menselijk, empathisch, en met een oerkracht die je vanaf pagina één bij de strot grijpt. Alsof je haar persoonlijk kent.

Dit deel begint meteen rauw: het slachtoffer in de zaak waar Billie opduikt, blijkt haar eigen neefje te zijn. Als lezer voel je direct de intensiteit, de wanhoop én de vastberadenheid waarmee ze deze gruweldaad wil oplossen. Maar haar betrokkenheid wordt haar uiteindelijk fataal — ze wordt van de zaak gehaald. Terecht of niet? Billie denkt daar zelf heel anders over. En natuurlijk blijft ze graven, zelfs als haar eigen zoon ineens ook in gevaar blijkt…

Wat dit boek echt bijzonder maakt, is de manier waarop Rose het verhaal opbouwt. De spanning zit ‘m niet alleen in het plot, maar ook in de psychologische laag die langzaam wordt blootgelegd via hoofdstukken over “Betty”, een vrouw met ogenschijnlijk het perfecte leventje. Je voelt aan alles dat er iets wringt. En wanneer de link tussen Betty’s verleden en Billie’s heden duidelijk wordt, valt alles op zijn plek. IJzingwekkend goed gedaan.

De schrijfstijl van Willow Rose is heerlijk toegankelijk, met korte, krachtige zinnen en een onderhuidse spanning die voortdurend voelbaar is. Het leest als een Netflix-thriller in boekvorm — snel, meeslepend, emotioneel en slim geplot.

Hoewel de delen prima los van elkaar te lezen zijn, zou ik toch aanraden om bij deel één te beginnen. Niet omdat het moet, maar omdat je dan nóg intenser meeleeft met Billie Ann. En geloof me: dat maakt deze serie nog leuker.

Kortom: Verloren is opnieuw een dijk van een thriller. Spannend, beklemmend, en met een hoofdpersonage dat je recht in je hart raakt. Ik geef zonder twijfel 5 sterren!

Meer recensies van nathieleest