Verbinding tussen mensen en werelden.
Ik had verwacht het verhaal te lezen over een familie die vluchten moest voor oorlog geweld, en hoe één van de zonen hier zijn plek vond. Ik kreeg veel meer, Amin was in staat om verbinding met woorden te maken, wat hij in zijn lessen ook uitdraagt.
Zijn verhaal begint al voor zijn geboorte en zo wordt duidelijk op welke wijze zijn leven begon. Hoe zwaar het leven voor een klein kind geweest moet zijn, maar ook dat daar een heel mooi mens uit gegroeid is.
Tussen zijn familieverhaal door, deelt hij zijn overwegingen over hoe om te gaan als docent met zijn studenten, maar ook hoe het is om binnen een familie te leven waar men verwachtingen van je heeft, die jij niet waar kan of wil maken om gelukkig te worden.
Dit boekje staat in het teken van verbinding. Amin laat zien wat voor hem het belangrijkste in het leven is.
Alles voor jullie is in een vlotte stijl geschreven. Eigenlijk inderdaad net of je bij hem in een college zit : Amin vertelt.
Een boek wat indruk achter laat, en wat ik zeker zal aanraden. En eigenlijk zou het vaste lectuur voor de lerarenopleiding moeten zijn.