1 ster is nog te veel

Patricia van der Broek 31 augustus 2024 Auteur
Ik dacht een inhoudelijk boekje over Barbie te lezen. Wat voorgeschoteld wordt, is nog slechter dan wat een middelbare school leerling voor het eindexamen zou afleveren.
De feiten worden eindeloos herhaald, de vertaling rammelt, bijschriften bij foto's ontbreken en inhoudelijk valt er ook het een en ander op te merken aan dit boekje. Zo worden de oorspronkelijke bedenkers uit Duitsland gepresenteerd als geboren in 1842 en 1846 maar zouden zij hun bedrijf opgericht hebben in 1843.
Nee, hier is overduidelijk de wens geweest om geld te verdienen aan de Barbiefilm met Robbie en Gosling en die poging zou verboden moeten worden. Mijn bibliotheek zou er goed aan doen dit boek uit hun collectie te halen.

Meer recensies van Patricia van der Broek