Advertentie

Bijna 16 en er ligt een wereld voor je open : de toekomst kan alleen maar veelbelovend zijn. Tot je op een dag de verkeerde man ontmoet ... Plots verandert het zorgeloze leven van Hannah in een ware hel. Haar vader speelde altijd al een heel belangrijke rol in Hanna’s leven, moeder kon geen speld tussen de relatie van Hannah met haar vader inbrengen en werd als het ware aan de kant geschoven. Van het ogenblik dat Hannah in een hel belandt, verbetert deze situatie niet, integendeel.
Wie is verantwoordelijk voor de gruweldaden die het meisje onderging ? Wat heeft Jan, de vader van Hannah, met dit alles te maken ? Welk duister geheim draagt Martine, de moeder, met zich mee ?
Het verhaal is goed en opbouwend geschreven, de taal is duidelijk, de hoofdstukken redelijk kort : het boek leest als een trein en is dan ook zo uitgelezen. De gruweldaden zijn specifiek beschreven, zonder dat dit echt pure horror wordt ... al mag je er niet aan denken dat dit jou zou overkomen !
Hier en daar heb je als lezer de indruk dat de puzzel al vlug opgelost wordt, maar niets is minder waar : de auteur zet je regelmatig op een dwaalspoor, wat de spanning ten goede komt.
Soms mocht het karakter van bepaalde personages wat meer uitgediept worden, zoals je zou verwachten bij Loes, één van de rechercheurs, die toch een heel belangrijke rol in het verhaal speelt.
Het zou jammer zijn dat dit verhaal niet verder gezet wordt in een serie met als hoofdpersonage Loes ...
“De dood heeft blauwe ogen” verdient een mooie score van 4****/5.

Reacties op: Hoe de wereld van een 16 jarig meisje plots een hel wordt ...

135
De dood heeft blauwe ogen - Karin Hazendonk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners