Mooi debuut maar er mocht meer spanning in zitten
Jolijn heeft Bastiaan ontmoet waarmee ze een relatie begint. Er is echter één groot probleem: Bastiaan is reeds getrouwd met Suzanne. Hij belooft Jolijn om voor haar te kiezen, maar is dat wel zo? Wanneer Jolijn enkele tegenslagen te verwerken krijgt heeft ze al gauw de indruk dat iemand haar zowel emotioneel als lichamelijk pijn wil doen en haar echt haat. Ze zoekt naar een dader, maar ze botst telkens op een muur bij gebrek aan harde bewijzen.
Verschillende personages duiken in het verhaal op die een mogelijke vijand kunnen zijn van Jolijn maar ze blijft in het duister tasten: de situatie gaat van kwaad naar erger.
Het verhaal is goed opgebouwd, vlot geschreven, maar mist de echte spanning die een lezer nodig heeft: de personages worden niet altijd voldoende uitgediept, vooral het hoofdpersonage Jolijn mocht meer op de voorgrond treden en uitgediept worden. Dit komt doordat de andere personages afwisselend op de voorgrond treden maar dan weer op de achtergrond verdwijnen: de bewuste keuze van de auteur is hierin wel goed doordacht, maar mist zijn effect qua spanning. De lezer lijkt telkens weer op een dwaalspoor gezet te worden, wat op zich niet echt een probleem geeft, maar hier wordt de echte spanning niet voldoende opgebouwd.
Het verhaal heeft eigenlijk een niet afgerond einde (maar ook niet echt een open einde) en als lezer blijf je toch met een aantal vragen zitten: misschien is dit debuut de start van een reeks? Indien er nog boeken zouden verschijnen met Jolijn, zal ik die graag lezen. Maar misschien was dit een standalone?
Dit debuut verdient een mooie 3,5***.