Advertentie

Wat zou jij doen als je plots een miljoenen buit vindt ? Het overkomt Bertha totaal onverwachts. Ze is dus plots multimiljonair ! Haar grote droom kan nu in vervulling gebracht worden : ze droomt ervan om een heel mooie vrouw te worden, misschien zelfs een topmodel ?
Haar dromen komen uit .... maar niet zonder rampzalige gevolgen, niet zonder obstakels. Het geluk staat dan wel aan haar zijde, maar hoelang en ten koste van wat ? Het ongeluk, de tegenslagen en de angst komen steeds haar kant op. Iemand wil wraak nemen, iemand wil het geld terug en daar zal bloed bij vloeien. Bertha moet een hele reeks beslissingen nemen om zichzelf telkens weer uit een uitzichtloze toestand te redden. Deze acties grenzen aan het ongelooflijke : doorheen het verhaal wordt de lezer telkens geconfronteerd met situaties waarvan je denkt : “nou, die heeft weer eens heel veel geluk gehad”. Uiteraard hoort dit bij een verzonnen verhaal, maar er is uiteindelijk toch een beetje te veel geluk waar Bertha steeds mee weg komt. Of toch niet ?
De lezer volgt verschillende personages, maar toch blijft Bertha het hoofdpersonage : haar denken, haar beslissingen, haar verdriet en haar angsten, zijn goed beschreven.
Wie kan ze nog vertrouwen ? Zal ze het redden ? Hoe komt ze uit dit alles : gelukkig ? Ongelukkig ?
De schrijfstijl is aangenaam, het verhaal verloopt zeer vlot, het lettertype is wel iets te groot. Er zijn hier en daar iets teveel taal- en schrijffouten. Het hele verhaal had vast een reeks kunnen worden indien het meer uitgediept zou worden. Nu krijgt de lezer de indruk dat er toch een einde aangeknoopt moest worden, terwijl er toch nog veel mogelijkheden in het verhaal zitten om Bertha te volgen doorheen een reeks boeken.
“Gestolen toekomst” verdiend een score van 3,5***/5.

Reacties op: Geld opent alle deuren .... maar wat zit er achter die deuren ?