Heerlijk spannende middle-grade fantasy!

Priscilla 30 augustus 2023
Op de eerste plaats: ‘Stad vol geesten‘ is een middle-grade boek. Een fantasy jeugdboek dus.

Als je met dat in je achterhoofd dit verhaal in stapt, kun je verder alles lekker loslaten en genieten!

In ‘Stad vol geesten’ maken we kennis met Cassidy, haar beste vriend Jacob en haar ouders.

Door de ogen van Cassidy overigens, want het verhaal is vanuit haar in de eerste persoon geschreven.

Haar vriend Jacob is een zeer bijzondere vriend en we komen er al vrij vlot achter waarom hij zo bijzonder is.

Haar ouders zijn schrijvers en waar haar vader een echte historicus is, houdt haar moeder van het bovennatuurlijke. Een duo dat niet onopgemerkt blijft bij programmamakers.

En in het kader van een nieuwe tv serie, gaan ze opnames maken in het oeroude en prachtige Edinburgh.

Een stad met een zeer rijke en bijzondere geschiedenis. En jawel, een stad vol geesten.

Of haar ouders nu geloven in de gave van Cassidy of niet, ze verzetten toch hun geplande vakantie en nemen Cassidy op sleeptouw.

Die, vervolgens in deze oeroude stad niet alleen geconfronteerd wordt met een berg geesten en een duivels kwaad, maar ook iemand vindt die net zo is als zij. En daar kan ze een hoop van leren!

‘Stad vol geesten’ is verdeeld in delen en deze delen lieten naar mijn idee vooral ook de opbouw aan spanning zien.

We hebben de kennismaking, de omgeving, spannende gebeurtenissen met bijbehorende leermomenten en natuurlijk het gevecht met het kwaad.

Een verhaal vol avontuur die de lezer op het puntje van diens stoel laat zitten.

Zelf ben ik in Edinburgh geweest en wat mij direct opviel was, behalve de prachtige kaart van de stad, de gedetailleerde en waarheidsgetrouwe beschrijving.

Ik was letterlijk terug in Edinburgh en dit vond ik persoonlijk echt heel erg gaaf! Het klopt met de werkelijkheid en het was een heel bijzondere ervaring om middels dit verhaal de stad met andere ogen te bekijken!

Het verhaal was spannend en interessant en wat mij betreft zeker uniek in zijn soort. Het was een mix tussen fantasy en horror en ik weet zeker dat jeugdige lezers zich prima zullen vermaken met dit boek.

Wat mij betreft volwassenen ook, want daar ben ik zelf het levende bewijs van ;)

V.E. Schwab is absoluut in staat om de lezer middels een beschrijvende en gedetailleerde schrijfstijl mee te nemen in een bijzonder avontuur die de grenzen opzoekt van het bovennatuurlijke.

De spanning wordt vanaf het begin goed opgebouwd en ik heb van elke pagina genoten!

Qua personages zien we voor een jeugdboek absoluut de juiste dosis verdieping. En er blijven zeker nog zaken mysterieus, wat maakt dat je heel erg graag het vervolg wilt lezen!

Conclusie
V.E. Schwab kan het wat mij betreft allemaal! Fantasy schrijven voor lezers van alle leeftijden is zeg maar, echt wel haar ding!

Met ‘Stad vol geesten’ laat ze zien dat ze ook de jeugdige lezer kan laten genieten van fantasy en ook voor volwassenen is het absoluut een boek dat je niet mag missen als je fan bent van haar schrijfstijl en verhalen.

Ik heb enorm genoten van dit verhaal en ik kijk enorm uit naar het vervolg!

Meer recensies van Priscilla