Leeservaring rijker

RaïssaM RaïssaM
12 mrt 2023

De hoofdrol, een boek waarin in de lezer betrokken wordt bij een moord. Waarbij de belangrijkste vraag is: Wie heeft het gedaan? Door middel van het gebruik van email berichten en brieven, is het aan de lezer te achterhalen wie de moord op zijn of haar geweten heeft.
Het verhaal vraagt om even puzzelen. De lezer is nog niet bekend met de verschillende personages, maar maakt daar snel kennis mee door de mail berichten die al snel aan bod komen. Het valt op dat er veel mensen betrokken zijn in dit verhaal. Iets wat zeker in het begin voor enige verwarring zorgt. Het is heel erg zoeken wie er bij de toneelgroep hoort en wie er aanhang is. Naarmate je verder komt in het verhaal, ga je de schrijfstijl herkennen in de berichten en is het wat gemakkelijker de personages erin te herkennen. De berichten zijn makkelijk leesbaar. De auteur maakt gebruik van niet al te moeilijke woorden. Dit maakt het boek prettig leesbaar.
Klein puntje van kritiek is wel de zinsbouw en opmaak van de berichten. Er zijn berichten die worden afgesloten door alleen een naam. Door dit achter een lopende zin te plakken, lijkt het eerder alsof de zin niet is afgemaakt. Dit staat wat slordig en is te voorkomen. Dit zou ook kunnen komen doordat het een vertaald boek is. Het kan zijn dat dit in de originele taal niet het geval is.

Wat mij aan het verhaal bevalt, is dat het zo in de werkelijkheid afgespeeld kan zijn. Poppy is een jong meisje dat te maken krijgt met een ernstige ziekte. Iets wat in deze tijd steeds vaker voorkomt. Voor de behandeling voor haar ziekte is er aardig wat geld nodig en wordt er een benefiet georganiseerd. Dit is ook iets hedendaags. Wanneer iemand ziek wordt en er geld nodig is voor behandeling, zijn veel mensen in staat van alles te organiseren. Helaas gaat alleen niet iedereen zo trouw met geld om als dat we zouden wensen. Zo ook in dit verhaal. Er wordt ergens gesjoemeld, maar door wie en waarom? Aan de lezer wederom weer de vraag om daarachter te komen.

Het boek wordt omschreven als een thriller. Het aspect waardoor het een thriller zou zijn, is voor mij helaas niet helemaal naar voren gekomen. De spanning was voor mij niet echt vindbaar. Halverwege het boek, was het voor mij nog onduidelijk waar het verhaal naartoe ging. De ontknoping van de daadwerkelijke moordenaar duurde ook enige tijd. Naar mijn idee is er vooral veel tijd besteed aan het stuk voor de moordenaar bekend werd. Na de ontknoping was er namelijk nog maar een klein stukje over voor de theorie achter de moord. Dit was wel jammer.

Al met al was dit voor mij een boek met negatieve, maar ook positieve punten. In het vervolg lijkt het mij wel een uitdaging nog een boek te lezen van deze auteur. Graag wil ik deze lezen in de originele taal om de verschillen in kaart te kunnen brengen en te zien of ik tegen dezelfde details aanloop. Dit boek heeft mij weer een lees ervaring rijker gemaakt.

Meer recensies van RaïssaM