Advertentie

Samenvatting
Nova, Landon Rhodes voor zijn vrienden is de snowboarder en net als Wilder uit het eerste boek een van de originele leden van het stuntteam The Renegades. Ook hij heeft net als de andere teamleden de camera’s tijdens het academische jaar ‘Study at sea’ programma op een cruise rond de wereld bijna constant op hem gefocust. Hij heeft een voor zijn gevoel foute beslissing genomen, waardoor hij als een lege huls a.k.a. Casanova als een mannelijke slet door het leven gaat. Tot zijn schrik blijkt dat hij het meisje dat de liefde van zijn leven was en achter liet om deze reis te maken ook op het schip is gearriveerd en probeert hij er alles aan te doen om zijn fout recht te trekken. Schuldgevoelens zijn hem niet vreemd.
Helaas wil Rachel niets meer met hem te maken hebben en ook al doet hij nog zo zijn best om zijn leven te beteren en probeert hij zijn leven als Casanova achter zich te laten, deze naam blijft hem achtervolgen. Ze wil ook op het schip blijven omdat haar beste vriendin Leah speciaal voor haar met deze reis mee gegaan is en hem zoveel mogelijk uit de weg gaan. Ze heeft erg geleden onder de omstandigheden waarin Landon haar heeft achter gelaten en dit kan ze niet vergeten.

Mijn mening
Het is in dit geval zeker goed om vanuit beide personages te kunnen lezen, mede daar je dan begrijpt wat hun problemen en motivaties zijn en de reden waarom ze zo reageren. Na de vreemde dingen die gebeurden in het eerste deel is dit een totaal andere insteek. Hier draait het meer om te proberen fouten te herstellen en niet meer te maken. Heel erg duidelijk worden de gevoelens van Rachel die erg verbitterd is en niet alleen omdat hij haar verlaten heeft. Daaruit blijkt maar dat ook hier alles net niet is zoals je verwacht had. De plotwendig is ook niet te voorspellen door inmenging van buitenaf.

Conclusie
Het is een verhaal dat zeker romantisch is en heel realistisch geschreven, ook leuk om nog meer te lezen over de stunts. Daarnaast kom je er in dit verhaal ook geleidelijk achter wat er in het verleden met beide hoofdpersonages gebeurd is en waarom ze zich zo gedragen.

Reacties op: Nova - Rebecca Yarros

83
Nova - Rebecca Yarros
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker