Advertentie
    Renate VIP Club

De moordenaar, de advocaat en de schrijver, neemt je mee in het leven van vooral Harper Lee, de vrouw die een van de grootste bestsellers van Amerika heeft geschreven, To kill a mockingbird (spaar de spotvogel), een boek wat ook verfilmd is met Gregory Peck als Atticus Finch.

Casey N. Cep neemt je in dit verhaal mee naar de rechtzaal in Alabama in de jaren 70, waar Harper Lee heen is gegaan om zich te laten inspireren voor een nieuw boek, een nieuwe na het grote succes van to kill a mockingbird. een boek wat er nooit is gekomen.
Het boek is in drie delen verdeeld, zo gaat het eerste deel over de moordenaar de dominee Willie Maxwell, een man die wel heel veel levensverzekeringen had afgesloten op familieleden, die kort na het afsluiten het hoekje om gingen.
In het eerste deel krijg je een goed beeld over hoe dat ging in die tijd, krijg je achtergrondinformatie over de geschiedenis van Alabama, leer je al een beetje Harper Lee kennen, maar ook de advocaat van Willie Maxwell, Big Tom.
Het deel over de advocaat draait veel over de rechtzaak van Willie Maxwell, maar ook veel over de politieke aspiraties van Big Tom.
In het laatste deel krijgen we een beeld van Harper Lee, haar familie, haar vriendschap met Truman Capote, hoe hun carrières beide gaan.

Het is een interessant boek, wat veel geschiedenis heeft, veel achtergrondinformatie over de staat Alabama, de rechtzaak, over levensverzekeringen, de politiek.
Door de foto's in het midden van het boek heb je een beter beeld van hoe en was, dit is dus een welkome aanvulling van het boek.
Casey N. Cep heeft een bijzonder boek gemaakt, over een ook wel bijzondere vrouw Harper Lee.
Ze laat de lezer continu nadenken over hoe het nu zit, welke beweegredenen bijvoorbeeld de advocaat had om Willie Maxwell bij te staan.
Een interessant en informatief boek, wat je weer nieuwsgierig maakt naar to kill a mockingbird.

Reacties op: Harper Lee

22
De moordenaar, de advocaat en de schrijver - Casey N. Cep
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker