She started a rebellion
Queen of Ruin is de conclusie van de duologie.
We gaan verder met het verhaal waar Grace & Fury was gebleven.
Malachi, Nomi en Maris worden door de nieuwe superior Asa naar Mount Ruin gestuurd en Malachi raakt ernstig gewond. Op Mount Ruin is een opstand gaande en hebben de vrouwen de berg overgenomen.
Nomi en Serina worden eindelijk herenigd. Nomi kan nauwelijks geloven dat Serina nu een stoere leider is. Ze legt Serina ook alles uit dat ze hun broer Renzo bij de plannen heeft betrokken. Nu Renzo in gevaar is, gaan ze stemmen. Ofwel om terug te gaan en Malachi te helpen zijn troon terug te winnen of om met de volgende gevangenenboot naar een veilige haven te vluchten. Helaas gaan de meeste stemmen voor de veilige haven.
Nomi en Malachi besluiten zelf terug te gaan naar het Palazzo en te kijken of ze degenen kunnen vinden die loyaal zijn aan Malachi. Hier moeten ze zich gedragen als man en gehoorzame vrouw, wat erg moeilijk is voor Nomi.
Eenmaal in het palazzo is alles raar, er is geen bewaker te vinden. Malachi en Nomi besluiten naar het huis van haar ouders te reizen om te zien of ze Renzo kunnen vinden. Daar vinden ze haar ouders vermoord door Asa. Ze vinden Renzo maar gedreven door wraak te willen nemen op de moord op haar ouders sluipt Nomi weg om Asa zelf te vermoorden. Hier ontdekt ze dat Asa elk mooi uitziend meisje, ongeacht de leeftijd, als een Grace aanneemt.
Ondertussen overmeesteren de vrouwen op Mount Ruin de gevangenenboot en gaan ermee naar de veilige haven, maar ze worden onderschept door de boten van de superior.
Ze worden gevangen genomen en Asa vertelt hen dat ze één voor één per dag zullen worden geëxecuteerd.
Over het algemeen was het boek goed, maar niet wat ik van een tweede boek had verwacht.
Ik dacht dat er massale oorlogsplots zou zijn dat de vrouwen Malachi zouden helpen zijn troon terug te nemen, maar dat was niet echt het geval.
Er gebeurde niet veel in het boek. en het einde van Asa voelde zich gehaast. Ik verwachtte meer een gevecht, denk ik. Maar het einde was oke, hoewel ik graag meer had gezien. Zoals hoe Nomi werd geaccepteerd of niet, de wijzigingen die werden aangebracht.
Over het algemeen een goede afsluiting van deze duologie.
We gaan verder met het verhaal waar Grace & Fury was gebleven.
Over het algemeen een goede afsluiting van deze duologie.