Advertentie

These Divided Shores gaat verder waar These Rebel Waves geëindigd is.
Wederom volgen we Lu, Vex en Ben in hun avontuur en politieke intriges om Grace Loray te redden van King Elezar.

Verwacht dat het boek vol met actie zat, en de leuke puns van Vex en de dynamiek tussen Lu en Vex was dit helaas een stuk minder als verwacht.
Echter een toch wel leuke verrassing was de dynamiek tussen Ben en Gunnar. Ben groeit in dit deel waar Ben in het eerste deel vrij saai en zwakjes overkwam.

Het verhaal wordt net zoals in deel één vanuit de perspectieven van Lu, Vex en Ben verteld. Dit is een fijn aspect daar je op deze manier goed en duidelijk het gehele verhaal te weten komt. Echter worden bepaalde aspecten met zoveel diepgang uitgelegd, of bleef het verhaal wat "hangen" met mislukte plannen dat het soms wat langdradig werd, hierdoor miste de vloeiende doorgang van het lezen van het verhaal.

Het "echte" piraten aspect miste wel wat in dit deel. Het ging voornamelijk over de politieke intriges en de aankomende oorlog.
Wel wordt het verhaal uiteindelijk goed geleid naar de conclusie. Sommige plottwists waren verrassend andere vrij voor de hand liggend.

Wel laat deze duology zien dat er "verborgen" boodschappen in het verhaal zitten. Diversiteit, cultuur, voorkeur in sekse. Het las als normaal, het hoort erbij en het voelde niet vreemd. Dit zie je nog niet altijd in boeken terugkomen wat in deze tijd toch wel zou mogen.

Het boek had dus al om al in minder pagina's verteld kunnen worden, en dan wist je alsnog heel goed wat er nu allemaal speelde en gebeurd is.
Het is jammer dat het boek niet geheel voldoet aan de verwachtingen, maar het was wel fijn dat er een goed einde aan zat en dat geeft toch wel wat voldoening.

Reacties op: Meer van verwacht

17
These Divided Shores - Sara Raasch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker