Bijzonder boek

Sandalphon Sandalphon
5 mrt 2023

Ik ken maar weinig mensen in mijn omgeving, waarvan de gemoedstoestand niet wordt beïnvloed door een compliment of een belediging. Het zijn maar woorden, en toch reageren we er heel sterk op. Daarnaast zijn woorden ook ons middel om grip op onze omgeving te krijgen en ons met onze omgeving te verbinden.
Dus mag je ervan uitgaan dat woorden die zijn uitgekozen om steun te binden zeer krachtig zullen zijn.

In dit boek biedt de schrijver jou 15 wijsheidscodes en 2 krachtcodes. De codes zijn afkomstig uit verschillende stromingen. Zoals Gregg Braden dat zo mooi samenvat, zijn het voor hem wijsheidsgeschriften en geen religies. Bij al die codes staat Gregg op een heel begrijpelijke manier stil bij het thema waar de code voor bedoeld is. Wat het boek gelijk ook een boek vol levenswijsheden maakt.

Ik heb iets met taal en vooral met de oorspronkelijke taal. In het nederlands verdwijnt voor mij een deel van de magie. Dus ik was ook zeer tevreden dat de codes zowel vertaald als
“origineel” worden weergegeven. Waarbij origineel dan ook weer betrekkelijk is, omdat er van de codes vaak vele versies bestaan, zeker als ze al jarenlang mondeling waren doorgegeven.

Daar waar ik de codes al kende, was het een verrijking om te kunnen lezen wat de oorsprong was en waar ze voor bedoeld waren. Leerzaam of misschien zelfs confronterend was voor mij dat de codes uit het christelijk geloof mij het minst konden boeien. Wat meer zegt over mij dan over de codes.

Door de verwijzing naar biologisch en neuro linguïstisch onderzoek had ik meer verwacht dat de schrijver zou uitleggen waarom de codes werkten. In de trant van frequenties of iets dergelijks, of hoe neuronen door bepaalde woorden worden geactiveerd of juist gedeactiveerd.
De kracht van de codes zit in dit boek eerder in het leren begrijpen van het thema, en vandaaruit de code te gebruiken om het thema te doorvoelen en te aanvaarden. Het gebruik van de codes begint dan ook steeds met het verbinden van het hoofd met het hart, en van daaruit de code hardop of in jezelf uit te spreken.

Aan het einde hield de schrijver mij een mooie spiegel voor over mijn verwachtingen, met de parabel over de giftige pijl. Ik zal hem niet helemaal verklappen, maar het komt erop neer dat het waarom niet altijd nodig is, en soms zelfs levensbedreigend kan zijn. Auw…..

Door de indeling is het een boek dat je op een willekeurig moment en op een willekeurige bladzijde kunt gaan lezen. Tenslotte is dit boek bijzonder vanwege alle gelaagdheden, zodat het je op meerdere manieren kan, en naar mijn mening zal, boeien.

Meer recensies van Sandalphon