Avontuurlijke thriller

Saskia I. Saskia I.
24 mrt 2023

“Wie de tijd heeft, heeft de macht.”

In 1969 komen de gerespecteerde wetenschapper Professor Siegfried Kreuzberg en doctor Isabelle Sanchez om het leven bij een vliegtuigcrash. Later duiken hun documenten, met betrekking tot mysterieuze kleitabletten, terug op. Voor Rick Daniels en Roberto Sintana is dit het begin van een superspannende zoektocht. Maar De Organisatie, een gerafineerd en geheimzinnig netwerk, zit hen echter op de hielen. Ook zij willen het geheime manuscript ontrafelen en gaan daarvoor geen geweld uit de weg.

'Al die volkeren kenden het geheim dat Kreuzberg hier opgroef.’ Sintana keek naar Daniels. ‘Rick, dat geheim is miljarden waard en gaat hele economieën ten gronde richten als het in verkeerde handen valt. We moeten die tabletten zien te vinden vóórdat De Organisatie ze in handen krijgt.'

In Het Babyloniëscript neemt Ricardo J. Heijne zijn lezers mee naar Duitsland, Libanon en Egypte. Het is een verhaal over het verleden, heden én de toekomst, met een interessante benadering tussen feit en fictie. De korte hoofdstukken wisselen steeds van perspectief, waardoor het verhaal interessant blijft. Hoewel de hoofdpersonages soms een beetje naïef zijn, zorgen ze zeker toch voor de nodige spanning. Moord, achtervolgingen, een vleugje romantiek en subtiele humor zijn de perfecte ingrediënten voor deze vermakelijke en avontuurlijke thriller. Misschien ligt de nadruk net iets te veel op de achtervolgingen en zijn de beschrijvingen net iets te gedetailleerd, maar Het Babyloniëscript leest heel vlot en heeft mij zeker aangename leesuren bezorgd. Ik vond het bijzonder hoe mystiek en rationaliteit met elkaar werden verbonden, best origineel. Het is dus uitkijken naar een vervolg!

Meer recensies van Saskia I.