Advertentie

Tabitha wordt beschuldigd van de moord op haar buurman, Stuart Rees en zit daardoor in de gevangenis.
Ze kan zich alleen niets meer herinneren van de dag dat haar buurman is vermoord.Ze is er alleen heilig van overtuigd dat ze onschuldig is.
Tabitha kan het alleen niet zo goed vinden met haar advocaat, en ze besluit om haar eigen verdediging te voeren tijdens het proces in de rechtbank.
Zal ze haar onschuld kunnen bewijzen?

Recensie:
Vol goede moed ben ik aan het boek begonnen. De nieuwste Nicci French was in mijn ogen veelbelovend.
Helaas was het niet de Nicci French die ik verwacht had.
In mijn ogen was het zelfs een beetje saai, en de spanning was vooral erg ver te zoeken.
Ik zat wel vanaf het 1e moment in het verhaal, dus dit was wel zeker een pluspunt, alleen miste het verhaal in zijn algemeenheid echt de kenmerken die ik van Nicci French verwacht had. Normaal zit ik nagelbijtend van de spanning hun boeken te lezen maar dat ervoer ik nu helemaal niet. Het was zelfs op sommige vlakken standaard en erg voorspelbaar.
Het boek las wel lekker snel weg, en ook al miste ik zeker wat in het verhaal; ik heb geen een keer de neiging gehad om het boek weg te leggen. Het gaat ook meer tegen mijn principes in om boeken niet uit te lezen, en ik ben er ook wel blij mee dat ik dit boek uit heb gelezen.

De personages:
Over de personages was ik in dit boek ook niet heel erg over te spreken.
Het hele verhaal draaide om Tabitha. Zij was wel goed neergezet, alleen haar manier van handelen in het boek was ook weer erg voorspelbaar. Ze keerde zich tegen alles en iedereen. Wel vond ik dat hierdoor haar doorzettingsvermogen om haar eigen onschuld te bewijzen wel weer goed naar voren gebracht.
Verder had ik niet echt een connectie met de personages. Ze werden voor mijn gevoel allemaal wat oppervlakkig omschreven. Er was wel duidelijk welke link ze hadden met Tabitha of de vermoorde Stuart maar hier bleef het dan ook bij.
En wat qua personages voor mij de grootste tegenvaller was; dat was toch wel de ontknoping van de daadwerkelijke moordenaar. Voor mijn gevoel heb ik hem één seconde in het hele verhaal gezien en verder niet meer. Het had beter in elkaar overgelopen als er ook een perspectief was geweest vanuit de echte dader.

De schrijfstijl:
De schrijfstijl was voor mij enerzijds dus erg prettig. Het was vlot geschreven en goed te begrijpen. Er waren geen moeilijk te begrijpen situaties in het boek, en ik “fietste” er voor mijn gevoel op een rap tempo doorheen. Maar dat is anderzijds voor mij ook weer het minpunt aan de schrijfstijl. Er was weinig spanning in het gehele verhaal, en daarom was het ook zo makkelijk te begrijpen en las het ook erg snel weg. Er waren weinig situaties waarbij je na hoefde te denken.

Conclusie:
In mijn ogen is het helaas echt een gemiste kans van Nicci French. Ik heb dit boek beoordeeld met 3 sterren door de prettige schrijfstijl, en dat het boek lekker weg leest maar helaas miste ik teveel onderdelen waardoor het voor mij een echte bloedstollende thriller was en ook een hogere beoordeling verdiende.


Reacties op: Niet wat ik er van verwacht had

564
In hechtenis - Nicci French
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners