Nog net iets beter dan deel 1

01 juni 2020
In het tweede deel van De Hongerspelen wordt het verhaal over Katniss en Peeta vervolgd. Ze hebben de Spelen gewonnen, maar ze hebben zich hiermee ook de woede van het Capitool op de hals gehaald.
De consequenties zijn zeker niet mals, en ze worden er tijdens hun Zegetoer telkens aan herinnerd wat ze hebben aangewakkerd.
Het tweede deel is een verhaal met nog meer spanning, nog meer avontuur en vooral nog meer Katniss.

Om te beginnen vind ik Vlammen een geweldig vervolg op het eerste deel van deze reeks.
Nog meer Katniss en dus nog meer spanning en avontuur.
De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd, en geen enkel hoofdstuk is daarom saai of standaard te noemen.

Tijdens het lezen van het boek heb ik ook van dit deel de film gekeken.
Het mooie aan dit boek vind ik ook weer dat sommige delen die niet in de film voorkomen, juist weer een goede toevoeging zijn voor het boek.
Het boek is zoveel uitgebreider, en echt een feestje om te lezen.

De schrijfstijl van dit boek is gewoonweg perfect.
Suzanne Collins weet het verhaal echt goed over te brengen zonder onduidelijkheden of vragen waarom iets op een bepaalde manier is gebeurt.
Deze vragen had ik natuurlijk wel tijdens het lezen, maar die werden ook telkens stukje bij beetje beantwoord.
Ik heb dit boek herlezen omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik deze serie heb gelezen, en recent is het 4e deel uitgekomen dus wil ik weer even in het verhaal komen.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat na een tweede keer dit boek lezen, dat de details veel duidelijker zijn.
Er gebeurt onwijs veel in het verhaal, en alles heeft een bepaalde link met elkaar.

Het fijne aan dit boek vind ik ook dat er wel plottwists inzitten, maar geen heftige dat je de hele verhaallijn kwijt bent.
Omdat er dus in dit boek zoveel gebeurt is het wel prettig dat je goed in het verhaal blijft, ook al krijgt het een twist.
Mijn favoriete personage is en blijft natuurlijk Katniss. Haar karakter is gewoon onwijs sterk, en goed omschreven. Ze heeft haar eigen mening en zal zich ook niet snel aan andere aanpassen. Hierdoor komt ze soms in moeilijke situaties terecht maar ze weet zich hier altijd weer uit te redden.

Mijn eindconclusie is daarom ook zeker dat iedereen dit boek een keer moet lezen.
Het is niet direct voor jong volwassenen, ook al is het genre Young Adult. Het is ook niet te thrillerachtig, of te romantisch.
Ik vind dat bij dit boek alle componenten perfect in balans zijn.

Meer recensies van