Magie is overal om je heen
Onlangs mocht ik kennis maken met het nieuwe boek van Wendy Noordzij, ‘De buurheks en het raadsel van de ster’, het tweede deel in de serie van De buurheks.
‘De buurheks en het raadsel van de ster’ is weer even leuk, maar vooral nog spannender als het eerste deel in de serie ‘De buurheks en het lied van de natuur’. De boeken zijn geschikt voor circa 7 tot 12 jaar. Er komen een heel lieve heks, enkele kinderen en andere personages, en veel dieren in voor, die zo nu en dan ook praten. Dat maakt het allemaal heel fabelachtig. Tel daar de toverachtige denkwijze van de buurheks en de geheimzinnige omgeving bij op, en de magie van het verhaal is compleet. Het is een fantasie verhaal, maar er zit wel in elk boek een echte boodschap. Aan de lezers om dit te ontdekken. De lezers worden ongemerkt, net als de kinderen in het boek, uitgedaagd om na te denken en mee te helpen aan een oplossing.
Inhoud:
Het nieuwe schooljaar begint op een hele bijzondere manier.
Elsa en Arne krijgen twee nieuwe leraren, die ze allebei al kennen.
Ook gaan ze op schoolreisje naar Kasteel Stekelburcht.
Daar is iets vreemds aan de hand. Waarom heeft de kasteelheer zulke strenge regels? Is er een verklaring voor het rare gedrag van de juf?
Samen met hun klasgenootjes, buurheks Vevina, Arie de kanarie, Theodora de poes en Meneer Kwak gaan ze op onderzoek uit. Ook teckel Keesje helpt mee. Al snel ontdekken ze een heel oud verhaal over een ster.
Lukt het hen om het raadsel op te lossen?
In dit verhaal, ‘De buurheks en het raadsel van de ster’, laat de buurheks deze keer zien dat niemand alles alleen kan. Iedereen heeft iemand nodig. Ook jij! Ook nu zijn Elsa, Arne, buurheks Vevina, buurvrouw José, de oude meneer Ogham , Arie de kanarie, Meneer Kwak de kikker, Theodora de poes weer van de partij. Samen met enkele nieuwe personages gaan ze een spannend nieuw avontuur aan.
‘Magie is geloven in jezelf. Als je dat kunt, dan is alles mogelijk.
Hoewel dit boek prima op zichzelf staand te lezen is, omdat alle personages voorin het boek worden voorgesteld, zou ik wel aanraden om bij het eerste boek ‘De buurheks en het lied van de natuur te beginnen. Daarin maak je kennis met de buurheks, wie ze is en wat ze allemaal doet. Iets waardoor je je nog meer in deel 2 kunt inleven, dat maakt het lezen zeker nog leuker.
Wendy Noordzij wilde graag een kinderboek schrijven. Iets met sprookjesheksen moest het worden. Omdat er al genoeg boeken over ‘gemene’ sprookjesheksen waren, toverde zij De buurheks tot leven, een lieve, behulpzame heks. Ze debuteerde in maart 2019 met De buurheks en het lied van de natuur en nu is daar haar tweede boek De buurheks en het raadsel van de ster.
Al met al weer een heel spannend verhaal en wat mij betreft kom ik de buurheks nog vaker tegen!