Elke dag donker.....

shirley pellikaan shirley pellikaan
21 apr 2020

Onlangs las ik het horror-debuut Toen de dag donker werd van selfpub auteur Terence Geurts.

Toen de dag donker werd, is een bundel korte horrorverhalen, met veel spanningsmomenten, veel fantasie en verbazingwekkende gebeurtenissen met veel afwisseling.

Niet alle verhalen zijn echt horror, sommigen neigen meer naar gewone thriller, maar die bedoeling had de auteur ook niet naar mijn idee. Hij wilde een boek presenteren, waarin het onmogelijke , mogelijk leek. En dat is zeker gelukt. Losse verhalen, maar toch lijkt er soms een verband te bestaan.

Sommige verhalen moest ik twee keer lezen om te begrijpen. Enkele daarvan snapte ik totaal niet, ook niet na herlezen. Maar ik ben dan ook geen vaste horrorverhalen lezer. Lezers die dat wel zijn zullen de verhalen vast moeiteloos kunnen volgen. Ik ben dan ook niet de juiste persoon om dit boek eerlijk te kunnen beoordelen vindt ik. Ik kan niet zeggen of het goed in elkaar zit of niet. Dat zou niet fair zijn. Ik weet dat horror verhalen soms warrig zijn en veel inlevingsvermogen in de fantasie verwachten van de lezers. Daar heb ik duidelijk nog te weinig ervaring mee.

Neemt niet weg dat ik dit boek zou promoten. Ik raad het zeker aan. Ik vind het heel knap dat een auteur zoiets op papier kan zetten, korte bewoording maar toch steeds een compleet verhaal. Een debuut wat zeker kan uitgroeien zoals de verhalen van de reeds bekende schrijvende grootmeesters van horror. Nu nog in de dop, maar het begin is er zeker !

Heel veel succes met verder schrijven Terence !

Meer recensies van shirley pellikaan