Een spectaculaire ontknoping
Matthijs Huizinga haalt zijn inspiratie uit de landen die hij bezoekt voor zijn werk als piloot. Waar anderen in vaste werkdagen denken, leeft hij in tijdzones, en ergens daartussen probeert hij zijn verhalen vorm te geven. Het mooie is dat hij soms letterlijk schrijft op de plek waar zijn personage zich op dat moment bevindt. Dat geeft een verhaal een energie en echtheid die je niet kunt faken. Zijn verhalen combineren spanning, avontuur en wereldse elementen op een manier die de lezer van de eerste pagina tot de laatste vasthoudt. Na ‘Op de stoel van God’ is zijn tweede thriller ‘Door wraak gegijzeld’ verschenen.
De CIA roept de hulp in van analist Linda Watts wanneer oud-leden van het geheime genootschap ‘Schaduwtribunaal’ op brute wijze worden vermoord. De complexe moordzaak ontpopt zich al gauw tot een gevaarlijk schaakspel. Wederom voert het onderzoek haar over meerdere continenten, bondgenoten zijn ineens vijanden en vijanden veranderen van gezicht. Wanneer het leven van een jong meisje op het spel komt te staan, wordt Linda gedwongen om onmogelijke keuzes te maken.
‘Door wraak gegijzeld’ is het vervolg van ‘Op de stoel van God’ met Linda Watts in de hoofdrol. Ook deze keer krijgen we te maken met een rollercoaster aan gebeurtenissen, de spanning stijgt enorm en Huizinga weet de lezer wederom het verhaal in te trekken en niet meer los te laten voordat de laatste bladzijde is omgeslagen. Wraak en gerechtigheid lopen in deze thriller parallel aan elkaar en monden uit in een spectaculaire ontknoping. Man wat kan deze auteur schrijven. Huizinga introduceert de lezer met korte terugblikken naar het eerste deel om vervolgens de vaart er weer in te zetten naar nieuwe ontwikkelingen. Het gevaar is nog steeds niet geweken en Linda duikt vol in een groot nieuw avontuur, deze keer als stagiaire op de afdeling Analyse bij de CIA. De setting is filmisch beschreven, de personages zijn krachtig en geloofwaardig neergezet en worden gekarakteriseerd door actie. Het personage Linda Watts maakt een enorme groei door. We leren ook haar emotionele kant kennen wanneer een jong meisje wordt ontvoerd. Verschillende plottwists zetten de lezer ook deze keer weer op het verkeerde been.
‘Door wraak gegijzeld’ is een verhaal dat, net als het eerste deel, erom vraagt verfilmd te worden. Huizinga heeft het schrijven duidelijk in zijn vingers en kan zich meten met de grote thrillerauteurs. Ik hoop dat hij gauw weer in de pen klimt om de lezers te verrassen met misschien nog wel een deel over Linda Watts. Ik ben in ieder geval een fan!
‘Een spannende thriller met een spectaculaire ontknoping.’
Matthijs Huizinga doneert alle inkomsten van zijn boek aan het Prinses Máxima Centrum dat hij een warm hart toedraagt. Een mooie bijdrage voor onderzoek en nieuwe behandelmethoden van kinderkanker, maar ook in het welzijn van het kind en het gezin.
Mijn dank gaat uit naar Matthijs Huizinga voor het verstrekken van het recensie-exemplaar en het mee mogen doen aan de blogtour rondom dit boek.