Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spanning gecombineerd met romantiek

Silvia van Elzelingen 27 februari 2020
Marloes loopt de charmante levensgenieter Erik tegen het lijf. Stapelverliefd gaan ze al heel snel samenwonen en binnen drie maanden is Marloes zwanger. Tijdens de zwangerschap krijgt ze haar twijfels over Erik, hij is niet altijd open en eerlijk tegen haar. Twee maanden na de geboorte van Luna doet Marloes een angstaanjagende ontdekking. Ze vlucht halsoverkop met haar baby naar Italië. Marloes besluit om meteen een zoektocht op te zetten naar haar Italiaanse vader. Het wordt een spannende roadtrip dwars door Italië met gevaarlijke situaties.

Annette van Luyk (1962) werkte jarenlang als purser bij de KLM. Naast schrijven heeft ze een grote passie voor reizen en Italië. ‘Roadtrip Italia’ is haar tweede avontuurlijke roman en bevindt zich, evenals ‘Een perfecte illusie’, op het snijvlak van een thriller en een feelgood-roman.

In ‘Roadtrip Italia’ volgen we de veertigjarige Marloes op haar roadtrip door Italië. Ze is gevlucht voor haar man Erik. Na de geboorte van hun dochter Luna is ze iets gruwelijks op het spoor gekomen. Erik heeft namelijk weer een affaire met zijn vroegere vriendin Amber, en samen zijn ze iets aan het bekokstoven. Marloes besluit om in het holst van de nacht spoorloos te verdwijnen en hun twee maanden oude baby Luna met zich mee te nemen. Een vaag plan duikt in haar hoofd op. Ze gaat naar het zuiden, naar Sigrid, haar vroegere vriendin. Sigrid woont in Rome, wellicht dat ze daar wel een tijdje mag blijven. Marloes probeert undercover door Italië te reizen, maar dat valt niet echt mee. Tijdens haar vlucht besluit ze om meteen op zoek te gaan naar haar vader, die ergens uit het zuiden van Italië komt. Met weinig informatie gaat ze op zoek. Een hachelijk avontuur, zeker wanneer ze merkt dat ze gevolgd wordt door een grijs bestelwagentje. Zal het Marloes lukken om uit de handen van haar achtervolgers te blijven?

‘Roadtrip Italia’ bestaat uit 65 hoofdstukken en een epiloog, onderverdeeld in vier delen. Van Luyk heeft een vlotte schrijfstijl en weet hoe ze de lezer gevangen moet houden. Spanning en romantiek weet ze moeiteloos te combineren. De omgeving wordt beeldend beschreven, net of we zelf met haar mee reizen. Het eerste deel wordt vanuit het perspectief van Marloes verteld. Door middel van flashbacks duiken we dieper in haar leven. Haar jeugd met haar moeder, haar kennismaking met Erik en de reden waarom Marloes vlucht worden uitgelicht. Deel 2 wordt afwisselend vanuit het perspectief van Marloes en Erik verteld en in het volgende deel komen nog meer personages aan bod. Naarmate het verhaal vordert nemen de spanning en snelheid in het verhaal toe.

‘Roadtrip Italia’ is een spannend verhaal gecombineerd met romantiek. Het bevindt zich op het snijvlak van een feelgood-roman en een thriller. Een heerlijk boek in de stijl van Suzanne Vermeer.
Zeker de moeite waard om te lezen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Elzelingen

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.