Eileen is begin vijftig als ze besluit naar Ierland af te reizen. Haar oma vertrok eind jaren dertig van de vorige eeuw uit Ierland. Niemand weet het fijne ervan, oma sprak er niet over. Eileen reist met de camper door Engeland en Ierland naar de westkust van het mooie eiland, op zoek naar de roots van haar oma. Wat is er destijds gebeurd, waarom wilde oma nergens over praten? De tocht wordt een ontdekkingsreis naar zichzelf, naar haar oma en naar de man die steeds in haar dromen verschijnt.

Marceline de Waard (1964) maakt sinds 2017 haar kinderdroom schrijver te worden waar. Iedere zondag verschijnt een kort verhaal van haar op haar website: marcelinedewaard.nl. Juni 2019 verscheen haar bundel ‘Schandalig en andere zondagverhalen’. ‘Thuisreis’ is haar debuutroman die in maart 2020 verscheen bij Uitgeverij Ambilicious.

‘Thuisreis’ is de debuutroman van Marceline de Waard. Een mooie roman over een vrouw die op zoek gaat naar zichzelf en haar roots. De auteur geeft ons een kijkje in het leven van Eileen. Na de dood van haar man Wim besluit ze met de camper op reis te gaan. Een reis naar het land van haar oma, Ierland. Aanvankelijk zijn haar dochters en vriendin niet blij met Eileens reisplannen, ze kunnen en willen haar immers niet missen. Toch zet Eileen door en begint aan haar tocht door Engeland op weg naar Ierland. De schrijfstijl van deze roman is eenvoudig en pakkend. Marceline de Waard heeft haar verhaal zo geschreven dat je alleen maar door wilt lezen, het boeit van het begin tot het eind. De hoofdpersonages zijn duidelijk en realistisch neergezet, de omgeving beeldend beschreven. Toch mis je hier en daar een verdieping in het verhaal, het had wat uitvoeriger beschreven kunnen worden. Het verhaal lijkt nog niet helemaal af, een vervolg zou dan ook zeer welkom zijn.

‘Thuisreis’ is een verhaal met diepgang en zeker een aanrader.Auteur: Marceline de Waard
Titel: Thuisreis
Uitgever: Ambilicious
Jaar van uitgifte: 2020
ISBN: 9789493210080

Reacties op: Thuisreis

39
Thuisreis - Marceline de Waard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners