De verdwenen meisjes

Silvie Leest Silvie Leest
30 mrt 2023

Na een zenuwslopende periode in haar leven wil Beth wanhopig graag terugkeren naar hoe het vroeger was. Jaren geleden werd haar dochter Carmel ontvoerd, en ze bleef lange tijd vermist. Nu is Carmel weliswaar veilig thuis, maar de psychische schade die ze heeft opgelopen is minder makkelijk op te lossen. Moeder en dochter worstelen met de vragen die Carmel heeft, over de sekte die haar ontvoerde en de priester die haar een andere naam gaf. Vragen die ze niet kunnen loslaten.

Carmel duikt steeds dieper in haar traumatische verleden en ontdekt geheimen die haar opnieuw in gevaar brengen, én die suggereren dat zij niet het enige vermiste meisje was. Terwijl haar moeder vecht om de net gevonden veiligheid te waarborgen, probeert Carmel uit te vinden wie ze is geworden. Eén vraag, één mysterie dat de kern is van haar ontvoering blijft haar achtervolgen: waar zijn de andere verdwenen meisjes?

Dit verhaal wordt vanuit drie verschillende personages verteld. Zo lees je vanuit Mercy, in het jaar 1999. Maar ook lees je in 2013 vanuit Carmel en haar moeder, Beth. De afwisseling tussen deze mensen is fijn.

Vooral de eerste helft van het boek is interessant. Het leven van Mercy is behoorlijk treurig en ook Carmel maakt de nodige heftige dingen mee. Ik vond deze twee personages dan ook het boeiendste.

'De verloren meisjes' is het vervolg op 'Het meisje in de rode jas', maar die had ik niet gelezen en ik moet zeggen dat ik geen problemen ondervond tijdens het lezen van dit tweede deel. Er worden namelijk dingen verteld die eerder zijn gebeurd, dus dit verhaal is prima als losstaand deel te lezen.

De grote vraag is wat er uiteindelijk met Mercy is gebeurd en Carmel wordt weer ingehaald door haar verleden. Beth maakt zich enorme zorgen om de geestelijke gezondheid van haar dochter en uiteindelijk komen alle verhaallijnen bij elkaar.

Het verhaal is apart en uniek en de eerste helft zou ik zeker vier sterren geven. In de tweede helft vond ik het helaas wat afzwakken en hierdoor ben ik dus ook iets gezakt in mijn beoordeling. Toch heeft deze auteur mij wel nieuwsgierig gemaakt.

Ik wil @boekerij heel erg bedanken voor deze leuke verrassing!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest