Anders dan verwacht...

Silvie Leest Silvie Leest
7 mrt 2022

Rechercheur Emma Sköld wordt op een dag wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd. Het laatste wat ze zich herinnert is dat ze haar vier weken oude dochter achterliet bij haar vriend Kristoffer om naar de stal te gaan en een stukje met haar paard te rijden.

Dan komt Emma erachter dat ze vijf maanden in een coma heeft gelegen na een ongeluk bij het paardrijden. Terwijl Emma in coma lag, heeft Kristoffers ex-vriendin Hillevi de rol van invalmoeder op zich genomen. Deze rol wil ze niet graag opgeven. Om een oogje in het zeil te houden bij Emma, gaat Hillevi in het ziekenhuis werken. Op de intensive care wordt Emma goed in de gaten gehouden door de beveiliging, maar wanneer ze haar verplaatsen naar zaal 73 kan iedereen dichterbij komen...

Emma krijgt al snel door dat er iets niet klopt en ze doet verschillende pogingen om haar geheugen weer zo snel mogelijk terug te krijgen. Ze heeft het gevoel dat iemand haar kwaad wil doen. Maar waarom?

'Jaloezie' is het tweede deel van de Emma Sköld serie. Het vorige deel, Berouw, had een open einde dus ik kon niet wachten met lezen. Toch was ik lichtelijk verbaasd over dit verhaal. Emma ligt opeens in het ziekenhuis, haar dochtertje is inmiddels geboren en dingen uit het eerste deel komen helemaal niet meer terug.

Ik had eigenlijk verwacht dat we daar mee verder zouden gaan in dit deel. Maar nee, helaas. Toch las dit boek ook weer heel erg vlot. De hoofdstukken waren wederom heel erg kort, dus het boek had ik binnen een paar uurtjes gelezen.

Het verhaal wordt niet heel erg spannend en ik vond het enigzins ook een beetje voorspelbaar allemaal. Toch vond ik dit verhaal weer leuk om te lezen, ondanks dat ik nog met een aantal vragen zat over het eerste deel. Het voelt dus een beetje tegenstrijdig.

Ik heb meteen het derde deel bij de bibliotheek opgehaald. Dus die ga ik binnenkort ook lezen. Stiekem hoop ik wel dat dat weer een spannender deel gaat zijn dan dit.

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest