Wat een geweldig verhaal weer van Gillian King!! :)
Eerst en vooral heel hard bedankt aan uitgeverij Harper Collins voor het ongecorrigeerde exemplaar dat naar de boekhandel waar ik werk werd gestuurd. :)
Ik heb enorm genoten van dit verhaal! :) Ook dit keer nam Gillian King mij helemaal mee in haar wereld. :) Ze heeft hier weer een prachtig feelgood verhaal neergeschreven met ook heel wat diepgang erin verwerkt. :) Het lijkt me niet gemakkelijk om het grote verlies van de hoofdpersonages zo te verwerken (in een feelgood verhaal), dat het niet als 'te zwaar' aanschouwt gaat worden. Daar mag Gillian enorm trots zijn dat haar zo goed gelukt is om een heel mooi evenwicht te behouden! :)
Ik heb mij goed in dit verhaal kunnen inleven. Samen met de hoofdpersonages heb ik plezier gehad, gelachen, gesupporterd, mee geleefd en ook gehuild. Een hele mix aan gevoelens die naar boven kwamen en ik vond het heerlijk! :) Ik moet bekennen dat ik het jammer vind dat het boek al uit is. :)
De hoofdpersonages sluit ik 1 voor 1 in mijn hart. :) Het verhaal werd voor mij heel realistisch geschreven doordat de gevoelens van de hoofdpersonages en de interacties tussen hen beiden zo echt over kwamen, alsof het voor mijn neus gebeurde. Dat vind ik zeker een hele grote meerwaarde! :)
Wat ik ook geweldig vond was dat de korte en lange hoofdstukken elkaar mooi afwisselden, waardoor ik vaak 'nog 1 hoofdstukje' verder wou lezen. :) Ook de hoofdstukken die naar het verleden gingen vond ik zeker een meerwaarde, zodat ik als lezer goed mee kreeg wat er eigenlijk allemaal gebeurd was. Het was spannend en ik was heel nieuwsgierig naar het verdere verloop van het verhaal. :) Heb dankzij dit boek ook veel bijgeleerd over tennis. :) Heb zowel kennis kunnen maken met de leuke kanten, maar zeker ook met de vreselijke kanten. Denk dat de druk op professionele tennissers in het echte leven ook niet min moet zijn. :o Dat deed mij daar toch ook bij stilstaan.
Ik heb enorm hard genoten van dit boek en van zodra het uit komt ga ik het zeker adviseren aan de klanten op mijn werk! :)