Heerlijk boek!! :)
Eerst en vooral heel hard bedankt aan Xander Uitgevers BV voor dit exemplaar dat naar de boekhandel waar ik werk werd opgestuurd. :)
Wat een heerlijk boek is dit! :) Het doet mij heel hard denken aan de verloren dochters reeks van Soraya Lane en daar ben ik ook al zo'n grote fan van! :) Eleanor Buchanan heeft er bij deze een grote fan bij! :) Deze prachtige cover alleen al doet uitnodigen tot lezen. :) Vind het dan ook heerlijk om tussendoor een goede historische roman te lezen en ik begon dan ook heel enthousiast aan dit boek. Ik werd niet teleurgesteld! :)
De proloog zorgde er al direct voor dat ik in het verhaal zat en de hoofdstukken werden mooi afgewisseld tussen heden en verleden. Vond het een super vlotte schrijfstijl, wat maakte dat het aangenaam was om het volledige verhaal goed te kunnen begrijpen. Daardoor werd ik ook meegezogen in de beide verhaallijnen. Tijdens het lezen ben ik ook vaak ontroerd geweest. :) Vond het ook heel fijn en leerzaam om de verschillende landen te ontdekken waar het verhaal zich afspeelt. De auteur heeft veel werk en tijd gestoken in het omschrijven van die details. Ook gekatapulteerd worden naar 1931 en de geschiedenis van die tijd ervaren vond ik ook zeker een meerwaarde! :) Dat zorgde er bij mij voor dat het een realistisch verhaal is en dat ik een beetje blij ben dat ik nu leef, in een leven waar alles toch net iets 'gemakkelijker' is. :)
Wat ik wel een beetje raar vind is dat de kaart vooraan in het boek Engels is, ondanks het een Nederlandstalig boek is. Een Nederlandse kaart had beter bij het boek gepast.
Vond dit echt een geweldig boek en ik kijk enorm uit naar deel 2! :) Heb het boek al een paar keer aangeraden in de boekhandel waar ik werk en dat ga ik zeker blijven doen! :)