Wauw...
Wat een prachtig verhaal van Marie Lacrosse!! Ik heb dit boek al een paar keer geadviseerd op mijn werk in de boekhandel en dit ga ik zeker blijven doen! De cover alleen al is prachtig met de goudfolie. Het nodigde mij meteen uit om het boek te gaan lezen. :)
Deze historische roman is zooo goed geschreven! Het nam mij helemaal mee naar de 19e eeuw en daar heb ik enorm ven genoten! :) Ze weet hier geweldige personages neer te zetten en ik hou van haar beeldende schrijfstijl! Ik vond de korte hoofdstukken ook zeker een meerwaarde! Ik kon tussendoor snel nog een extra hoofdstuk lezen als ik een momentje tijd had. :)
Het was heerlijk om terug gekatapulteerd te worden naar het verleden. Je merkt dan pas dat wij het in deze tijd zo slecht nog niet hebben, want ik vond het er best heftig aan toe gaan eind jaren 1800. :o Daar ben ik toch wel een paar keer enorm van geschrokken, vooral omdat de oorlogsgewonden zo gedetailleerd omschreven werden. Ook het klasse verschil merk je enorm hard en het is eigenlijk schrijnend dat er zo denigrerend gedaan wordt tegen de lagere klasse. :/ Dat vond ik best emotioneel en ik was er dan ook enorm van aangedaan. Dit boek blijft nog steeds hangen bij mij en dat is natuurlijk wat een goed boek moet doen! :)
Een dikke welverdiende 5 sterren!!! :)
Een dikke welverdiende 5 sterren!!! :)