Warrig, chaotisch

Susanne Susanne
11 mrt 2022

De samenvatting nodigt absoluut uit tot lezen: een vliegtuig verdwijnt boven de Atlantische Oceaan van de radar. Een van de passagiers is collega en (ex?)geliefde Jo van Kate, inspecteur van de politie van Northumbria. Niemand heeft de ramp overleefd, maar Kate accepteert dit niet. Ze is ervan overtuigd dat Jo nog leeft en ze zet alles op alles om haar te zoeken. Daarbij gehoorzaamt ze niet aan opdrachten van haar meerdere, wringt zich in een onderzoek van de Londense politie, sleept haar collega mee en blijft halsstarrig vasthouden aan haar idee: Jo was niet aan boord, ze leeft nog. Haar collega's in Northumbria hebben inmiddels het lijk van een bendehoofd gevonden en ze vrezen voor een karteloorlog. Klinkt spannend, zou het ook kunnen zijn maar het is niet gelukt. De verhaallijn wordt niet consequent vastgehouden, ze begeeft zich voortdurend op zijpaden, het perspectief wisselt voortdurend, heel verwarrend en voor Kate kun je maar moeilijk sympathie voelen. Verder is het plot rondom Jo erg onwaarschijnlijk. Op het einde van het boek herpakt de schrijfster zich en komt er spanning in het verhaal. Maar over het algemeen vond ik dit een teleurstelling. Jammer.

Meer recensies van Susanne