Ik zeg JA tegen dit fantastische boek!

Talesofjoselyn 27 juli 2025
Dit is het eerste boek dat ik van Jade Vening gelezen heb. De titel sprak me *kuch* enigszins *kuch* aan *kuch kuch kuch*.
Ik heb Jade twee keer mogen ontmoeten en allebei de keren kwam ze enthousiast, lief, warm, een tikkeltje chaotisch en gepassioneerd over. Dingen die ik heel duidelijk terug zie, en bijna hoor, in haar schrijfstijl.

Wat een luchtige humor, leuke vergelijkingen en scherpe opmerkingen komen hier in voor. En wat herken ik me in Fiona. Die eindeloze stroom aan gedachten, de struggle tijdens small talks, de oneindige strubbelingen met je uiterlijk en over je hele zijn. En dan Pim… tja, wat kan ik daarvan zeggen? Cutie, hottie, lieffie… Hij weet precies de juiste snaar te raken bij Fi, opmerkingen waar ik voor mezelf veel uit heb kunnen halen (en ook mee zal gaan oefenen!) Wat het voor mij een 5 star read had gemaakt, was als er ook vanuit de POV van Pim was geschreven zodat je ook vanuit zijn ogen en zijn gevoel het verhaal kon ervaren. Sommige gebeurtenissen werden een beetje uitgerekt waardoor het verhaal wat vaart minderde, dat had van mij minder gemogen.

Vaak heb ik moeten gniffelen om de gesprekken tussen Fiona en haar vrienden Boaz, Roos en Iris (+ Vincent.) Je leert hen stiekem ook steeds beter kennen en ik vind het zó fijn dat ze er niet ‘tussendoor gemoffeld’ zijn. Er vinden gebeurtenissen plaats en diepgaande gesprekken tussen elkaar en daarom kan ik al helemaal niet wachten om de rest van deze reeks te gaan lezen!

‘Weet je wat ik hoop?’ […] ‘Ik hoop heel erg dat jij ook drie muntjes hebt gekocht. Zodat we nog een keer samen kunnen.’

Deze man is alles wat ik nodig heb. Iemand die me uitdaagt, begeert, bemint en accepteert. En iemand die geen blad voor de mond neemt en mij ook leert me uit te spreken door zelf het goede voorbeeld te geven.

Een quote die ik zeker meeneem: ‘When you say ‘yes’ to others, make sure you’re not saying ‘no’ to yourself.’ - Paulo Coelho

Meer recensies van Talesofjoselyn